Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Een jongen of een meisje?

Toch vraagt elke ouder zich dit wel af zodra er een klein kindje begint te groeien in de buik. Krijgen we een zoontje of een dochtertje? Honderden symptomen zijn er bedacht waar je van te voren aan kan merken of het een jongen of een meisje wordt. Buik naar voren is jongen, veel misselijk is een meisje, enzovoort. Deze symptomen wezen bij mijn vorige zwangerschap dus duidelijk op een jongen, terwijl het toch een meisje werd. Klopt dus niets van.

Er is wel iets anders waar je het aan kan merken, en dat is je moedergevoel. Zo wist ik tijdens mijn vorige zwangerschap vanaf dag één al dat er een meisje in mijn buik groeide. We kochten zelfs al meisjeskleren voordat we wisten wat het geslacht was. Niet dat ik niet blij zou zijn als het een jongen was geworden, maar ik voelde gewoon dat het een meisje was. Waar ik het aan merkte? Aan de volgende dingen:

  • 1. Ik kon alleen maar leuke meisjesnamen verzinnen, geen jongensnamen;
  • 2. Ik kon alleen maar bedenken in welke meidenkleuren ik de babykamer zou maken;
  • 3. In babywinkels stond ik alleen maar verliefd naar de meidenkleertjes te staren en de jongenkleertjes deden me niets;
  • 4. Ik was heel erg hormonaal. Ik zei dan ook: "Het gaat toch ook niet anders. Twee vrouwen in één lichaam, dat zijn flink wat hormonen".

Iemand die net zolang zwanger was als ik toen der tijd had dit precies andersom. En raad eens, bij haar werd het een jongen.

Deze zwangerschap ben ik er dus ook van overtuigd dat het een jongen wordt, want al mijn vier genoemde punten zijn nu andersom. Of mijn theorie ook echt klopt moeten we maar weer even afwachten, over aan aantal weken weten we wel wat het geslacht wordt van ons kindje. En weer maakt het me niets uit, of het nou een jongen of een meisje is, ik vind het allebei even leuk. Lekker cliché, maar waar: "Als het maar gezond is en gelukkig wordt".

Hoe was dit bij jouw zwangerschap? Wist jij ook al vanaf het begin wat het geslacht was van het kindje in je buik? Had jij het ook door deze genoemde punten of juist iets heel anders?

7 jaar geleden

Bij de eerste heel erg gevoel en kon overduidelijk zeggen jongen, werdt ook een jongen. Bij tweede precies hetzelfde jongen. Nu ben ik 14 weken zwanger en zeg overduidelijk zonder twijfel ik krijg een meid 21 ste geslacht bepaling dus gaan het zien :)

7 jaar geleden

Today, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone! bkekbafdcbgb

11 jaar geleden

Mijn eerste ingeving was dat het een meisje zou zijn, maar daarna begon ik toch te twijfelen. Ik was namelijk niet misselijk en voelde me erg goed. Namen hadden we al bedacht en ik had zowel leuke ideeën voor een meisje als voor een jongen. Wel droomde ik vaak over de toekomst en dan was het altijd een meisje :)

11 jaar geleden

Ik ben niet langer actief op deze website. Wil je wel mijn blogs blijven volgen, dan kan dat op mijn persoonlijke website: www.mcdid.nl