Snap
  • zwangerschap
  • eiceldonor
  • Kinderwens
  • ziek
  • zwangerschapstest

Wat als het wel zo is?

Want ik kan wel zwanger worden maar niet zwanger zijn..

Het is al even geleden dat ik hier iets geplaatst heb. Voorheen deelde ik alles op Instagram, maar momenteel draait mijn account meer om het geven van social media tips dan om het delen van mijn eigen leven. Ik mis het om dingen van me af te schrijven, dus overweeg ik het bloggen weer op te pakken.

Hoe dan ook... Ik loop al iets meer dan een week met flinke buikpijn, onderin mijn buik, in combinatie met andere klachten. Ik ben er in Spanje voor naar de huisarts geweest en in Nederland voor verder onderzoek. Beide huisartsen stelden mij de vraag: 'Kan het zijn dat je zwanger bent?' Nee, want ik heb een spiraal, zei ik. 'Kan het zijn dat deze is verschoven door een activiteit zoals trampoline springen of iets dergelijks?' Nou, dat lijkt me niet, maar wie weet, ik heb wel aardig wat van zulke activiteiten gedaan. Misschien toch ook maar even testen...

En dan raakt het me weer even. Want wat als ik wel zwanger ben? Veel mensen kunnen niet zwanger worden. Maar ik kan wel zwanger worden, alleen niet zwanger zijn. Ik weet dus al dat als het zo is, ik niet eens de keuze heb of ik het wil houden of niet. Mijn lichaam kan het namelijk niet aan.

Ik heb het geaccepteerd en ben onwijs dankbaar voor Xem. Ik ben blij met mijn leven en het is goed zo. Ik heb mijn eicellen gedoneerd om een ander zijn wens te laten vervullen, en hoewel daar toen niets uit is gekomen, is het verhaal nog niet afgelopen. Mijn leven is meer dan oké, maar op dit soort momenten komt het weer even bij me binnen. Wat voor nare beslissing is het om te moeten kiezen tussen je eigen gezondheid en vrijheid of het leven van een mini-mensje?