Snap
  • kraamcadeau
  • moederliefde
  • mamaplaatsxmommaluv
  • duurzaamheid
  • Baby

Een Hartverwarmend Gebaar

Hoe MommaLuv overconsumptie tegengaat door middel van kraampakketten

Lieve moeders van Mamaplaats,

We hopen dat alles goed gaat met jullie tijdens deze regenachtige weken van de zomervakantie! Hopelijk genieten velen van jullie toch van een vakantie.

Wij bij MommaLuv zijn de afgelopen weken weer druk op pad geweest met het koppelen van zwangere vrouwen in Nederland aan zwangere vrouwen in Afrika die ook een kleine verwachten. Het blijft hartverwarmend om te zien hoe wij vanuit Nederland van betekenis kunnen zijn voor andere moeders. Maar uit onze ervaring blijkt dat er nog een andere belangrijke reden is waarom veel moeders meedoen met MommaLuv, en dat is omdat wij ons inzetten voor het verminderen van verspilling en overconsumptie.

In dit verhaal delen we een hartverwarmend verhaal van twee gekoppelde moeders uit Guinee-Bissau, Djatu en Nercia, die dankzij Mamaplaats weer een kraampakket hebben ontvangen voor hun pasgeboren baby’s.

Snap

Djatu en haar dochtertje Sarimata uit Guinee-Bissau

Ontmoet vriendinnen Djatu en Nercia en hun prachtige baby's: Op 10 juni 2023 werd het leven van Djatu verrijkt met de komst van hun prachtige dochtertje Sarimata. En enkele dagen later, op 20 juni 2023, verwelkomde Nercia haar zoon Dunelcio in haar leven. Deze moeders wonen in Guinee-Bissau, één van de armste landen ter wereld, waar een veilige start van de leventjes niet vanzelfsprekend is voor veel moeders en hun kleintjes.


Snap

Nercia en haar zoontje Dunelcio

Ons liefdevol gebaar van duurzaamheid:

Het verhaal van MommaLuv gaat over liefde, duurzaamheid en zorg voor de wereld waarin we leven. Ons doel is niet alleen om moeders te ondersteunen tijdens een van de meest bijzondere en kwetsbare momenten in hun leven, maar ook om bewustwording te creëren over het belang van duurzaamheid en het tegengaan van overconsumptie.


Op het moment dat ik naar de overvolle kledingkast van onze ongeboren dochter keek, dacht ik: ‘we moeten écht een andere invulling geven aan de kraamcadeautjes straks, aldus founder van MommaLuv, Mandy Ladan

Hoe werken wij?

In plaats van traditionele kraamcadeaus die vaak ongebruikt blijven liggen, kunnen vrienden, familieleden en collega's van de aanstaande moeders een financiële bijdrage doen. Deze bijdragen worden samengevoegd en gebruikt om een kraampakket op maat samen te stellen. Het pakket bevat zorgvuldig uitgekozen en essentiële items voor de moeder en de baby, zoals luiers, kleding, verzorgingsproducten en medische benodigdheden. Dit pakket wordt vervolgens cadeau gedaan aan de gekoppelde moeder in één van de Afrikaanse landen waar wij werken.


Het verhaal van Djatu en Nercia en hun baby's staat symbool voor de vele moeders wereldwijd die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot de essentiële benodigdheden voor hun kleintjes. Het is een prachtig voorbeeld van hoe een eenvoudig gebaar van zorg en aandacht een positieve impact kan hebben op het leven van anderen én onze planeet. We zijn dankbaar dat we dit dankzij jullie weer mogelijk hebben kunnen maken!


Lieve moeders, jullie steun en betrokkenheid zijn van grote waarde voor MommaLuv en de gekoppelde moeders in Afrika. Samen kunnen we een verschil maken en een duurzamere toekomst creëren voor alle moeders en hun kostbare baby's overal ter wereld.


Alle liefs, MommaLuv team

9 maanden geleden

❤️