Snap
  • zwangerschapsvergiftiging
  • ctg
  • bloeddruk
  • ziekenhuis

Een gemiste oproep van het ziekenhuis...

Zwanger: "Mijn bloeddruk gaat alle kanten op"

Thuis aangekomen heb ik mijn man op de hoogte gebracht, met wat ik wist.. Niet veel dus.. 

Ik belde mijn zusje met het hele verhaal en logde online in op mijn ziekenhuisportaal. 

Hier zagen we waarop ik getest was.. Hemaglobine bijvoorbeeld, wij online opzoeken wat dat was en alles bij elkaar vertelde ons dat het te maken had met zwangerschapsvergiftiging. Ik werd rond 4uur gebeld toen ze me vertelde dat mijn bloed in orde was. 

Er was dus niks aan de hand.. Ik was zo boos dat de gynaecoloog mij dus alleen voor mijn gewicht die hele medische molen in had gestuurd.. Maar goed het was gelukkig allemaal in orde. Ik mocht op dit punt weer terug naar de verloskundige maar ik koos om in het ziekenhuis te blijven voor de controles. Ik bleef elke keer heen en weer geslingers worden. 

De weken erop volgde continue en groeiecho plaats en ik moest me elke keer in het ziekenhuis melden.. De eerste keer was mijn baby dus te klein, toen was mijn baby weer aan de grote kant en uiteindelijk was er niet zoveel aan de hand.. Ik heb me er snel bij neergelegd want elke week hoorde ik wel wat anders.. Elke keer was het trouwens weer raak met mijn bloeddruk, die was elke week weer te hoog. Ik vond het persoonlijk niet heel gek aangezien ze me elke keer iets anders  vertelde over de groei van mijn baby. Zodra ik weer voor een half uur aan het monitoortje werd gezet zakte hij meteen en was het weer goed.. 

Tot 19 januari, weer te hoge bloeddruk en ze wilde toch voor de zekerheid mijn bloed en urine weer testen. Nu kreeg ik trouwens wel te horen waar het voor was. Ik had nu weer een andere gynaecoloog. Ik was 23 januari uitgerekend en ze wilde het zekere voor het onzekere nemen.

Dus daar gingen we.. Weer bloedprikken, urine inleveren en aan de bloeddruk meter.. 

Bloeddruk was goed, en de uitslagen zouden nog even op zich laten wachten dus we ( ik en mijn zusje) mochten naar huis. Wij hadden lekker broodjes gehaald voor de middag en wilde net naar huis rijden vanaf de winkel toen ik een gemiste oproep van het ziekenhuis huis zag.. 

Dat is snel dacht ik nog... 


Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij MamavanNova'23?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.