Snap
  • Zwanger
  • #zwanger
  • #operatie
  • #zwangerschapsvergiftiging

Een gecompliceerde zwangerschap

Wat als je uiteindelijk zwanger word na 2 jaar en alles anders loopt dan verwacht.

Eindelijk kunnen we naar de gynaecoloog want het lukte alsmaar niet om zwanger te worden. Op de echo was een cyste te zien. Na een MRI scan, blijkt dat de cyste verwijderd moet worden op mijn linker eierstok. Dit zou dus kunnen verklaren waarom het alsmaar niet lukt. 

En dan in oktober 2019 staat de operatie gepland. Maar als verassing hebben we begin oktober een positieve zwangerschapstest. En ons geluk kon niet op. Eindelijk na 2 jaar word ik mama! Ik licht de gynaecoloog in zodat hij de operatie kan verzetten. (Ze doen namelijk liever geen operaties als je zwanger bent) 

Met de nodige kwaaltjes gaan we naar de 12 weken echo. Maar het blijkt niet goed. De cyste ziet er niet goed uit. Ik word doorgestuurd naar een ander ziekenhuis. Helaas blijkt het een borderline tumor van wel 10 cm te zijn. Met spoed word ik op 5 december geopereerd me linker eierstok ben ik kwijt maar jou heb ik gelukkig nog. 

Mijn zwangerschap was zwaar, na de operatie kreeg ik geen pijnstilling en had veel pijn. Daarna continu maagklachten en als kers op de taart zwangerschapsvergiftiging. 

Op 19 juni werd ik ingeleid door een te hoge bloeddruk. Het zou nog wel even duren. Het vroegst zou pas de volgende ochtend zijn. Ik zei nog tegen de vroedvrouw (want zo heet dat in België) dat ik 20 juni een mooie datum zou vinden . Maar kort daarna zegt ze ik denk dat ik je moet teleurstellen want het word toch 19 juni. En na 5,5 uur was je daar, onze lieve Dex. Ooh wat ben je mooi en zo klein maar ooh wat hadden we niet verwacht hoe anders ons leven zou worden. 

In mijn volgende blog vertel ik over hoe heftig onze kraamweek was en wat mijn zoontje heeft en hoe wij hier mee om gaan in ons dagelijks leven.