Snap
  • Zwanger
  • zwangerschapskilo's
  • buik
  • striemen
  • striae

Een en al blubber: je lichaam na de zwangerschap

Zit je dan met je pot crème...

Daar zit ik dan met m'n pot crème. Een rib uit m'n lijf, maar oh oh oh... Dit zou het wondermiddel zijn tegen die trillende blubberbuik die nog net niet op de grond hangt. Ik had er alleen geen rekening mee gehouden dat ik die "tiger stripes" niet alleen op mijn buik zou krijgen, maar ook op m'n tieten, m'n flamoes, m'n benen en op nog veel meer andere plekken waarvan ik niet eens wist dat het kon - ik had dus wel drie potten nodig om elk plekje in te smeren.

Oké, alle gekheid op een stokje. Natuurlijk ben ik enorm trots op mijn lijf. Mijn lichaam was het eerste huis van m'n dochter en bovendien voed ik haar er nu ook nog mee. Ze groeit dankzij mijn lijf - hoe te gek is dat?! Ja, trots ben ik zeker. Maar om nou te zeggen dat ik het mooi vind? Dat is ook weer een beetje overdreven. 

Eerst sliep ik altijd in m'n nakie, nu moest mijn shirt ineens aanblijven uit schaamte voor mijn man. Ja, je hoort het goed. Voor mijn man. Degene die zo ongeveer àlles gezien heeft wat hij heeft kunnen zien. Degene met wie ik aan het lullen ben als ik op het toilet zit. Maar die buik hè... Die zat me toch dwars. 

En toch was ik niet veel aangekomen tijdens mijn zwangerschap. 9 kilo. Maar op de een of andere manier blijft die 9 kilo er maar aan zitten. De baby is er toch uit? Waarom is er dan niet in ieder geval 2640 gram af? Iets wat ik nooit zal begrijpen, maar waar ik wel mee zal moeten dealen... Hoe dan ook, als mijn meisje na de voeding lekker in elkaar kruipt op mijn buik (die nu natuurlijk heerlijk zacht is), maakt dat alles weer goed. Een prachtige gezonde dochter, wat wil je nog meer? Die blubberbende neem ik er dan ook met veel liefde bij.

Was jij je zwangerschapskilo's snel kwijt? 

Instagram: @inarosheuvelBlog: www.gigglesandgloves.nl

Kimzstr's avatar
4 jaar geleden

40kg en een hele hoop 'tijgerstrepen' rijker na de 1e. Na een jaar a anderhalf waren de kilo's (+ een beetje meer) eraf. De striae zit er nog, maar heb ik geen last van, had ik al veel op mijn benen ivm veel sporten, nu matchen mijn buik en benen bij elkaar 😉

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Ina Rosheuvel?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.