Terug
Blog header image

Een doorn in het oog; bedverhogers

De consultant van het kraambureau is duidelijk: uw bed staat niet hoog genoeg volgens de Arbo normen, u moet bedverhogers aanschaffen.
JufFeline
6 jaar geleden

Haha wat een ondingen om onder ons grote boxspring bed te krijgen waarvan een poot kapot was en daarom op een krukje leunde. Maar eenmaal eronder wou ik niet anders meer. Ik vond het heerlijk zo een hoog bed. En vond het juist fijn bij het in en uitstappen met een pijnlijke doos ;). Dus lelijk, ja. Praktisch om eronder te zetten, half, alleen als je een logisch bed hebt, en fijn in gebruik, ja absoluut. Ik heb ze er nog best lang onder gelaten, ook omdat we te lui waren ze er weer onderuit te halen maar vooral omdat ik het eigenlijk best relaxt vond.

Francina Naomi
6 jaar geleden

Haha zou toch wat zijn als ik net zo enthousiast als jij eindig. Jij vond het dus ook ondingen. Ik zei al tegen manlief dat ik me sterk afvraag of onze grote vierkante poten überhaupt wel op zo'n blok passen. Maar goed, wie weet wil ik straks niet meer zonder...

rebo1982
6 jaar geleden

lelijk: absoluut! Maar zo geirriteerd als jij ervan raakt was ik niet. Ik gebruikte ook niet ons eigen bed als kraambed, dat maakte t dan net weer wat minder erg. Ik vond het in en uit bed stappen wel een pijnlijk gebeuren met zo'n hoog bed, en ik ben niet de allerkleinste. Maar dat is misschien maar net in hoeverre je een pijnlijk 'onderkantje' hebt ;) Oh, en ik ken ook mensen in mijn omgeving bij wie die 15 cm echt niet het probleem waren. Hangt ook maar weer net van de organisatie af lijkt wel!

Lindsy83
6 jaar geleden

Wij hebben ze er eigenlijk niet onder gehad... Voorik de kans had om ze eronder te plaatsen was ik al bevallen. Onze kraamhulp heeft hier eigenlijk geen probleem van gemaakt, waardoor ik er ook niet eens meer over nagedacht heb... Lelijk zijn ze zeker. Misschien moet ik maar eens kijken of ik niet iets op de markt kan brengen dat wat modieuzer is voor onze slaapkamers... Maar voor ik zoiets gerealiseerd heb ben jij allang bevallen :) Anders zeg je gewoon dat je ze er niet onder kon krijgen en dat als ze het echt graag willen ze het zelf mogen proberen ;) Ben wel benieuwd of je het straks prettig vind of juist niet...

nijn81
6 jaar geleden

Haha! Lelijke dingen passen prima bij een lelijke slaapkamer. Ons bed is sowieso niet moeders mooiste. Dus met bedverhogers eronder, is er geen verschil. Gelukkig zie je ze niet als je in bed ligt en het licht uit hebt. En na een week kunnen ze weer foetsie. Het eronder stoppen en er onder uit halen, is irritanter dan het lelijke aanblik. Succes voor je partner!

anoniem2017
6 jaar geleden

Ze zijn lelijk maar wij hebben een bedombouw dus wij zagen ze niet. Wij moesten er wel 8 hebben want ik wilde niet ongelijk liggen. Hebben 2 apparte matrassen en lattenbodems ( deze staan op pootjes) gewoon een krukje naast je bed om in en uit te stappen ;)

anneloesvoogt
6 jaar geleden

Wat een ondingen inderdaad zeg! Opzich vond ik t bed ff wel lekker zo hoog, maar net na n bevalling niet! Onze kraamhulp was trouwens zo klein dat zij n krukje nodig had, dus hoe bedoel je handig! Haha

iMennen
6 jaar geleden

Ik was bijna 3,5 week te vroeg bevallen en we waren ook nog eens nét 3 weken daarvoor verhuisd. Dus de kans om die dingen aan te schaffen of er überhaupt over na te denken om ze aan te schaffen heb ik niet echt gehad. Daarbij vond ik mijn bed, ook een boxspring, hoog genoeg. Na mijn bevalling nooit meer over nagedacht en de kraamhulp vond die dingen ook onzin, ze was geen watje, zei ze zelf altijd. Ik heb ook niet heel veel last van mijn doos gehad, zoals jij het mooi verwoord. Dat was 3 dagen het ergst en daarna wilde ik alweer met de hond gaan wandelen, maar dit mocht helaas niet van de kraamhulp, wat achteraf ook wel beter was. Dus die vreselijke bedverhogers zou ik lekker in de kast laten liggen :-)

Francina Naomi
6 jaar geleden

Raak niet snel geïrriteerd maar als... Haha. Denk dat het inderdaad ook afhankelijk is van de organisatie en de daadwerkelijke kraamverpleegkundige. Ben benieuwd...

Francina Naomi
6 jaar geleden

Ik laat ze zo lang mogelijk in de kast staan. Kijken of ik een soepele kraamverpleegkundige heb. Ben ook benieuwd want straks vind ik die lelijke ondingen juist heel prettig. Kan ik daar weer over bloggen...

Francina Naomi
6 jaar geleden

Maar als je dan een splinternieuwe strakke slaapkamer hebt, dan zijn ze dus wel heel erg lelijk haha. Je hebt ook een punt dat ze na de kraamtijd weer er onder vandaan mogen. Tof klusje met 8 van die verhogers grrr.

Francina Naomi
6 jaar geleden

Ik heb er ook 8 genomen om precies dezelfde reden, wil niet 15 cm. lager liggen. Krukje, goede!

Francina Naomi
6 jaar geleden

Onhandiger had het niet gekund bij jou volgens mij haha. Nog even en ik ga het meemaken.

Francina Naomi
6 jaar geleden

Heb ook een heel pleidooi gehouden dat ik mijn bed hoog genoeg vind. Al die regeltjes... Rules don't rule zeggen we dan ;-). Heb het kraambureau al laten weten dat ik iemand wil die van aanpakken weet en geen piepmuis 'regel is regel' eerste klas is. Ik laat ze lekker in de kast liggen, check!

Anoniem
6 jaar geleden

Toen ik hoorde dat het bed hoger moest dacht ik: mijn bed is toch al best hoog? Wij hebben er uiteindelijk een 1persoonsmatras op gelegd aan mijn kant, en die meteen weer weggehaald toen de kraamhulp weg was. In en uit bed was inderdaad niet fijn met de gevoelige doos, dacht dat het in de kraamweek om het comfort van mama ging? Anyway, gewoon een weekje doen en dan weer heeeel snel weg! ;)

Anoniem
6 jaar geleden

Ik moest het bed bijna in springen met die klossen er onder. Na de bevalling is het er niet beter op geworden. Werd zelfs boos als ik het bed alleen al zag (zullen de hormonen wel geweest zijn). Gelukkig mochten ze er van de kraamhulp onder vandaan. De controles kon ze ook wel zittend op bed doen. Het bed opmaken heeft mijn vriend gedaan. Voor een volgende keer haal ik ze gewoon niet in huis????

Blog header image

Bijna 4

En zo is mijn aller aller leukste meisje alweer bijna vier 💗💗 ik vind dit zó zo spannend.. bijna naar de basisschool, écht baby af..