Snap
  • Zwanger
  • post

echo

echo gehad best spannend

Omdat ik in het verleden een paar keer een miskraam heb gehad mocht ik vandaag al komen voor een echo. Best spannend maar ook zo onwerkelijk. Man en dochter mee. Zo zenuwachtig, en nerveus. Eenmaal in de wachtkamer wordt het helemaal spannend, we waren de eerste. Dan wordt ik binnen geroepen, we bespreken wat dingen en de afspraak voor het intake gesprek wordt ook al gemaakt. Dan het uur van de waarheid, ik mag op de tafel gaan liggen. Krijg die koude gel op mijn buik, pfff. Ik mag en kan mee kijken, maar ik zie niks. Dan ineens zegt de echoscopiste daar zie ik het vruchtzakje en ja daar het kindje. Zo klein en zo fijn. We kunnen niet goed zien of het hartje klopt dus ik mag ff gaan plassen zodat mijn blaas leeg is en ik een inwendig onderzoek krijg. Weer die koude gel, ff zoeken en dan ja hoor we zien een hartje kloppen. Zo blij maar ook droevig omdat het zo klein was. Mijn ervaring kindjes die zo klein zijn halen het bij mij niet. Toch zegt de echoscopiste da het kindje er goed uit ziet voor zover we het kunnen zien. En da ik echt zwanger ben. Over 3 weken 16 dec krijg ik mijn 2de echo. Het kindje is dan groter en de meting klopt dan beter. Volgens nu ben ik 6 weken maar dan kloppen mijn berekeningen niet. Ik ga gewoon genieten en dan vliegen de weken voorbij.

10 jaar geleden

mijn 2de echo was goed en de kleine groeit prima,zie mijn blog'2de echo'

10 jaar geleden

bij mij kon ze het kindje ook moeilijk vinden.ik moest plassen en hoppa daar was de kleine gup.de meeting was het zelfde als bij jou ook 6,5 week,grappig. ik vindt het spannend en mijn man geloofd het pas echt als hij het hartje heeft horen kloppen. gisteren gesprek gehad van 45 mi bij verloskunde,alles was goed alleen mijn hartslag was laag maar wel normaal. maandag 2de echo,vindt het spannend ben zo benieuwd hoe het daar binnen gaat.maar ik geloof wel da het prima gaat.laat je iets weten als je de echo hebt gekregen ja zeker spannend.

10 jaar geleden

Heel herkenbaar verhaal...ik ben nu ook zwanger na een miskraam en kwam de eerste keer voor de echo. Volgens mijn berekening was ik rond de 7,5 weken maar volgens de meting was dat 6,5 weken. Nu kon ze ook bij mij eerst het kindje moeilijk vinden op de echo...moest eerst even plassen, en toen zagen we inderdaad een kloppend hartje. Was in eerste instantie wel een opluchting, en ze zei er ook bij dat meten rond deze weken vaak teveel afwijkt, de volgende meting zou wat meer duidelijkheid geven over de termijn en rond 10 weken komt de definitieve termijnbepaling. Volgende week vrijdag moet ik voor de 2 de echo, dan zou ik dus 8,5 weken moeten zijn volgens hun meting. Het blijft wel erg spannend he ?

10 jaar geleden

Alles zag er goed uit en ik voel me goed. Nou ja goed, ik ben misselijk en duizelig. Heb heel de dag honger en dorst,veel dorst. Dus denk wel da het goed zit. 16 dec weer echo maar dan moet ik alleen.manlief heeft late dienst.