Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • homostel
  • coouderschap
  • meerdangewenst
  • meerouderschap

Dromen worden werkelijkheid

9 April 2020

Vanavond is het dan zo ver, het Zoom gesprek met de gespecialiseerde familierecht advocate.

Voorafgaand aan het gesprek eet ik eerst nog bij de mannen, iets wat de afgelopen maanden standaard is geworden. 1x per week eten we afwisselend bij elkaar, en dit zal in de toekomst, als wij een kindje mogen verwelkomen, ook zo blijven.

De zus en het nichtje van Niels zijn er ook.

Om 20.30 schuiven wij met zijn 3en achter de telefoon, en kan het gesprek beginnen.

2 uur lang praten we over onze keuzes, onszelf en de beslissingen die wij al zelf op papier gezet hebben. De advocate geeft ons nog wat tips en onderwerpen waar we nog even over na moeten denken. Maar over het algemeen vindt ze dat wij op de goede weg zijn, en kan ze geen grote verschillen ontdekken tussen ons. Een enorm compliment dus!

En dan ronden we het lange gesprek af. Ik kan denk wel voor ons drieën spreken als ik zeg dat het een vermoeiend gesprek was!

De volgende dag mailt zij ons een concept overeenkomst die wij zelf moeten invullen, zij zal deze dan juridisch in orde maken.

12 April 2020

Ik ben uitgenodigd voor de paasbrunch bij de mannen, na nog even wat boodschapjes gedaan te hebben schuif ik weer bij ze aan. De gedachte dat wij volgend jaar misschien wel in een andere setting Pasen vieren schiet door mijn hoofd. En dat is een gedachte waar ik heel blij van wordt.

17 April 2020

Ik blijf opnieuw gezellig eten bij de mannen. We nemen het contract nogmaals door en veranderen een aantal punten. Dan is hij toch echt af.. en stuur ik hem meteen door naar de advocate.

We sluiten de avond af met een rondje babynamen, en dat doet mij beseffen dat dát misschien nog wel de meeste discussie gaat opleveren :-)

26 April 2020

Daar is hij dan, het officiële contract springt op in mijn mailbox. 19 kantjes welgeteld, 19 bladzijden over hoe wij het leven van ons kind gaan indelen. De advocate stuurt hem per post op zodat wij hem onder haar toeziend oog tijdens Zoom kunnen tekenen op 4 Mei.

2 Mei 2020

Vanavond zal ik eindelijk ook de familie van Patrick gaan ontmoeten. Vanwege de Corona crisis hebben we dit lang moeten uitstellen, maar nu durven we dit aan. Het is ook een bijzondere datum want vandaag precies 6 maanden geleden ontving ik onderstaand bericht:

En ik had nooit durven denken dat wij nu 6 maanden later een contract ondertekent hebben. En dat het echte avontuur nu pas echt gaat beginnen..

Snap