Snap
  • Zwanger

Drie keer zwanger in drie jaar...

Ik ben zwanger. Héél erg zwanger. Super! Maar drie keer in drie jaar, da's toch wel wat zwaar..

Voor de derde keer zwanger. We waren superblij toen we erachter kwamen dat ik al zo snel weer zwanger van ons derde kindje. De wens was er zeker, maar mijn man twijfelde wel of hij het al zo snel weer wilde. Ik niet, ik vind zwanger zijn echt super. Die groeiende buik, het eerste schopje; ik gloei negen maanden van trots. Maar hier moet ik deze keer toch op terug komen. De trots is er zeker wel. Trots dat mijn lichaam dit kindje ook weer draagt en voedt. Trots op mezelf, omdat ik het volhoud ondanks de ongemakken. Want die zijn deze keer toch echt een stuk aanweziger. Ik heb rugpijn, last van mijn bekken, harde buiken, ben erg misselijk en extreem moe geweest. Tja, allemaal normale klachten, maar met twee kleine meisjes thuis valt me het toch wel allemaal zwaarder. Of ben ik nu een aansteller? Wanneer ik over deze zwangerschap praat met andere zwangeren of met andere moeders, dan kan ik niet verzwijgen hoe ik me voel. Ik ben heel eerlijk en vertel dat ik het best zwaar vind. Dat het me tegen valt, dat ik veel pijn heb en dat ik erg moe ben. En telkens weer coel ik me dan een aansteller. Ik vul zelf de gedachten van de ander in: "Ja, je hebt er zelf voor gekozen om zo snel weer zwanger te raken". Of: " Dat hoort er allemaal bij, stel je niet aan". En ik ben nog steeds erg blij en trots, dat zeker wel. En nu de misselijkheid grotendeels verdwenen is, zijn de andere klachten beter te doen. Maar ik kan er niet omheen dat ik het deze keer (iets) minder leuk vind en ook zwaarder. En dat vind ik lastig. Aansteller of normale, drukke en zwangere mama van twee prachtige kleine meisjes??

9 jaar geleden

Hoi Lizz, Gefeliciteerd met jouw zwangerschap! Wat jij zegt, klopt precies. Soms heb je even een luisterend oor nodig, een uitlaatklep! Dank je

9 jaar geleden

Hier ook zwanger van nummer 3 en ookal zit er bij ons wel meer leeftijd verschil tussen, ook ik merk dat het deze keer flink zwaarder is, en dat heeft ons ook besloten dat het na nummer 3 klaar is ook al wilde we er graag 4. De oudste is 6 en de jongste 4 en dat maakt het wel wat makkelijker ze zijn zelfstandig en hoeven niet meer overal bij geholpen worden. Daarnaast kunnen ze zich prima zelf vermaken waardoor ik even rustig op de bank kan gaan zitten maar lichamelijk.... Bij de vorige 2x had ik nergens last van, ja de eerste 10wkn de bekende kwalen maar daarna ging ik fluitend beide de 9 maanden door. Geen symptoom/klacht niks en een bescheiden buikjes. Nu heb ik last van mijn bekken, lage rug pijn, ischias waardoor ik soms amper instaat ben om te lopen, continu bloedneuzen, continu harde buiken, extreem lage bloeddruk waardoor ik bij te lang stil staan sterretjes begin te zien, en helaas ook urine verlies als ik te zwaar til of buk, dit ws als gevolg van een verzakking doordat de hormonen al je banden zwakker maken. Hoe gewenst deze zwangerschap ook is en hoe ik ook echt probeer te genieten van alles, soms baal ik er wel even flink van en merk dat ik ook vaak mijn mond hou als mensen "vragen hoe gaat het" Ik heb inmiddels al iets te vaak gehoord "ja jullie wilde het zelf" "ach wees blij dat het lukt" "nou mijn nichtje die had het pas echt zwaar" bla bla bla Op dat soort gesprekken zit je helemaal niet te wachten soms is het juist fijn als er even iemand serieus naar MIJN verhaal wil luisteren, ik weet het, het leed kan altijd erger, maar soms is een luisterend en begrijpend oor ook wel eens fijn.

9 jaar geleden

Sophie, Wat jij schrijft doet me wel wat. Ik ben zo ziek geweest deze keer dat ik mijn kindjes inderdaad minder aandacht kon geven. Dit vond ik heel erg. Onze keus natuurlijk, om zo snel weer te gaan voor een derde, maar toch. Enne... hoeveel er nog meer komen? Beetje gekke vraag/ opmerking. Zou je dat ook vragen aan iemand met drie kids in negen jaar?

9 jaar geleden

Meid dat je je zo voelt is volkomen normaal van 0 naar 1 is wennenmaar alles leuk! Van 1 naar 2 is weer opnieuw ontdekken en 2 verdienen je volledige aandacht en nu zwanger en zo gewenst! Besteed de kleintjes af en toe uit om een dag voor jezelf te plannen en trek je niets aan van anderen.. Pak er af en toe een foto bij van een vrouw in afrika met aan elke vinger een kind en kijk naar de kracht in hun ogen! Deze powervrouwen zijn een voorbeeld en zo ben jij dat ook!! Eet gezond en wat helpt is floradix.. Te verkrijgen in tablet en fles!! En vooral Enjoy life!!!!