Snap
  • Zwanger
  • angst
  • afwachten
  • Doppler

Doppler onderzoek en een plan voor de 3 dagen erna

Het is donderdag, tijd voor een nieuwe doppler meting. Het was even zoeken voor de assistentes om een plaatsje te vinden in de agenda, zo druk is het op de afdeling.

Mijn bloeddruk wordt handmatig gemeten en is redelijk hoog, 133/90 maar t valt nog binnen de normen. Afgelopen nacht heb ik slecht geslapen en ik weet even niet hoe ik met mijn emoties en gevoelens moet omgaan. Even later wordt ik binnen geroepen door de gynaecoloog en eerst wordt de doppler echo gemaakt. Ze ziet de kleine liggen... Heel stilletjes maar t hartje klopt in ieder geval. Hierna meet ze de druk in de navelstreng en nog een paar keer. Ze checkt nog even het vruchtwater en we gaan de spreekkamer binnen. 

Ze vraagt of ik de kleine nog voel, wat niet zo is. Dan valt ze met de deur in huis en draait haar computer om te laten zien hoe de curve eruit ziet. De druk in de navelstreng is nu echt veel te hoog en ze leest even het protocol door. "Dit is niet echt gunstig" zegt ze " maar we moeten nog een doppler afwachten voordat we gaan ingrijpen. Normaal gesproken gaan we vanaf nu elke 2 dagen monitoren met een ctg maar bij jullie is t beleid om elke dag een ctg te laten uitvoeren. Verandert de ctg of is de doppler voor de tweede keer afwijkend dan gaan we ingrijpen. Ik wil dat maandag een nieuwe doppler wordt gedaan ". 

Ik deel mijn angst en vraag haar of het nog veilig is voor de baby om te blijven zitten omdat ik anders graag wil dat het eerder ingeleid wordt. Maar volgens de arts is het nog veilig en belangrijk dat de longen nog even beter rijpen. Door elke dag een ctg te maken zullen ze er op tijd bij zijn..

Voor ons voelt het als weer een tegenslag, weer een zorg erbij. Waar doen we nog goed aan, trekken we het überhaupt nog? 

We beslissen om even een broodje te gaan eten bij de Hema en even wat te drinken. We lopen de Hema binnen en staan voor een gesloten restaurant. Natuurlijk kan dat er ook nog wel bij. Dan maar wat bij een broodjeszaak in de buurt. 

Vrijdag, 1 dag na de doppler hebben we weer een ctg. Het is elke dag weer spannend, echt een gevoel van: zou het hartje nog kloppen en als het hartje nog klopt is de ctg dan nog goed? Wachten we niet te lang? Ik deel mijn zorgen met de verloskundige die langs komt en ik blijf emotioneel. Het is zo zwaar, zo moeilijk om langer te wachten terwijl je deze zorgen hebt. Ze snapt mijn zorgen en ik mag -als ik dat wil- 's avonds nog een keer langskomen als ik t niet trek maar het is al zo heftig. Ik hoop dat de manier waarop het nu gaat niet schadelijk is voor ons kindje. ❤️

Zaterdag, weer een dag verder. Ik heb bijna niet geslapen en ben zo moe... Om 11.15 hebben we weer een ctg. Het is wel heel rustig dus voor ons is dat makkelijk parkeren maar toch nerveus lopen we maar binnen. Zou t nog goed gaan met ons meisje? Het ene moment ben ik wanhopiger dan mm man en andersom. Vannacht was dat net zo. We mogen meteen de kamer op en worden aangesloten. We horen t kloppen van de hartslag van ons meisje en kijken elkaar aan. Ze is er nog.

Nog 2 dagen voor de volgende doppler echo

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Contino?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.