Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

 • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
 • Open blog community voor en door moeders
 • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dingen die niet leuk zijn aan het krijgen van kinderen

Uiteraard ironisch bedoeld, maar mijn rijtje met dingen die níet leuk zijn aan het krijgen van kinderen:

Uiteraard ironisch bedoeld, maar mijn rijtje met dingen die níet leuk zijn aan het krijgen van kinderen:

Met stip op 1:

 • De bevalling. Maanden lang keek naar die groeiende buik en dacht hoe krijg ik het er ooit weer uit?

Inmiddels weet ik het antwoord. Niet leuk, ik herhaal niet leuk.

 • Borstkolf. Wie die dingen ooit uitgevonden heeft? Daar zat ik dan, met een piepend, brommend plastic ding aan mijn borsten. Mijn tepels prostesteerde al bij het zien van dat ding, over mijn vriend maar te zwijgen.

 • Kraamvisite. Kraamvisite die na 4 maanden pas komen aanwaaien en dan heel verbaasd roepen: wat is ze al groot! Kraamvisite die uren blijft zitten, ondanks dat je uitgebreid zit te gapen en het licht alvast hebt uitgedaan. Kraamvisite die je nooit ziet, maar die nu als eerste voor je deur staan. Moet ik nog even doorgaan?

 • Beschuit met muisjes. Ik vond van de week nog  roze-witte balletjes onder mijn dressoir.

 • Consultatieburo. 40 graden, altijd op een rot tijdstip, huilende baby, prikjes en een hoop gezeur.

 • Wallen. Mijn hele gezicht was op een gegeven moment één grote wal

 • Haaruitval. Negen maanden lang een volle bos, nu blij dat er nog een haar op mijn hoofd zit.

 • Borsten. Waren ze eindelijk eens groot en vol, zat ik met een ziek hoofd en koolbladeren in mijn BH. Nu zijn mijn gehele borsten verdwenen. Wie ze tegenkomt, stuur ze eens terug naar huis!!

 • Spuitluiers, Kwijl en Spuug. Zelfs op 60 graden niet uit de (veel te) dure kleertjes te krijgen. Over het behang nog maar te zwijgen.

En dan sla ik de nachtvoedingen, hechtingen, krakende kraammatrassen, aambeien en uitgelubberde buik maar over ;)

10 jaar geleden

Rolt hier van de bureaustoel af van het lachen!! Dank je wel voor zo'n heerlijke nuchtere en vooral humoristische kijk op de dagelijkse beslommeringen met een baby. Waar begin ik ook alweer aan ??(uitgerekend van baby nr.2 over 3 dagen)

11 jaar geleden

Leuk! ben het ook grotendeels met je eens. Voor mij ook bevalling met stip op 1, ik kreeg haar er echt niet uit na 5 dagen te bivakkeren op de verloskamer, 24 uur weeen en alle toeters en bellen en dan alsnog een keizersnee. Als er een volgende keer komt, begin ik liever direct met de keizersnee.

11 jaar geleden

Hahaha denk dat elke mama hier wel iets in herkent, en ook nog wel het 1 en ander zou kunnen toevoegen aan het lijstje ;-)

11 jaar geleden

hahaha herkenbaar. als je mijn borsten tegenkomt geef je me ook maar een seintje hoor, zo ben ik van c naar d en in een klap naar b gegaan...pff daar ben ik na ruim half jaar verder (ben met 4mnd gestopt met bv te geven) nog niet aan gewend....