Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Dilemma! Wel of geen derde kindje???

Wel of geen derde kindje? Blij zijn met twee gezonde kinderen, dat zijn wij zeker. Maar er kriebelt echt iets....

Ik ben nu al bijna een half jaar aan het dubben... zullen we het gewoon proberen? Een derde kindje? Moeten we niet gewoon tevreden zijn met wat we hebben? We zijn namelijk al gezegend met twee gezonde kinderen.( 6 en 9 jaar) Helaas is er niemand in mijn directe omgeving bij wie ik dit kwijt kan,dus ik kan er ook niet dagelijks over praten. Ik val steeds over de kosten, we willen uiteindelijk elk kind evenveel geven. Qua eten / boodschappen zal het wel lukken, het gaat meer om het sporten, de kleding, het sparen voor later... We puzzelen nu al met twee kinderen, laat staan met drie kinderen. Hoewel ik wel moet zeggen dat niemand iets te kort komt, beter kan het natuurlijk altijd, maar als het minder zou worden ( qua vakantie's, kleding of cadeautjes) dan zal niemand daar slechter van worden.

Ook hebben we ruimte voor een derde kindje, het word wel passen en meten maar de twee oudsten zouden samen op 1 kamer kunnen, de kamer is er groot genoeg voor.

Manlief ziet toch ook wel wat beren op de weg, hij ziet vooral het gezondheids-aspect als groot risico. Je weet natuurlijk maar nooit, dat is waar. Maar die zekerheid heeft toch eigenlijk niemand?

Toch houd iets mij tegen, maar wat? Misschien zie ik ook wel heel erg tegen de slapeloze nachten op. Vooral nu er al twee kinderen zijn die toch aangekleed moeten worden, op tijd moeten eten en gewoon elke dag naar school moeten. Ik wil er niet helemaal brak bij lopen, ik wil ook gewoon nog volle aandacht hebben voor de andere twee.

Zijn er meer moeders die deze "kriebel" ook hebben? Hoe gaan jullie hier mee om? En als de beslissing al gemaakt is, hoe kwam je tot dit besluit?

Ik hoor het graag!

10 jaar geleden

Tja hier een waar dilemma, ik wil wel heel erg graag maar mijn man wilt geen tweede, vind zichzelf te oud en wilt niet als 50jarige achter een kind van tien aan rennen. Joh 40 is toch een mooie leeftijd? Ik ben ook 40 en mijn eierstokken rammelen, echt vreselijk maar ja wat moet ik nou. Onze dochter van bijna 7 wil ook een broertje of een zusje en vraagt er heel vaak om, nou dan zit ik weer met mn vedriet en verlangen...... ben radeloos wat ik moet doen.... mijn man zegt dat hij er elke dag aan denkt en wikt en weegt en de negativiteit blijft hem overheersen. Wat ik ook zeg...... ik kan hem niet overtuigen dat een tweede ook echt leuk kan zijn en dat onze dochter er echt wel wat mee kan, verzorgen, eten geven wandelen enz..... zijn er nog meiden die met hetzelfde probleem zitten? Ben er kapot van.....

10 jaar geleden

Ps je wanneer al ik het op mijn werk vertellen?? Voor tijdens of na contract gesprek.....

10 jaar geleden

Bij mij een andere tegen houd kriebel....beiden willen graag tweede . Door mijn leeftijd ( vonden wij (37) dat we niet te lang moesten wachten maaaaaaar. Mijn half jaar contract loopt af over twee maanden. En ik ben nu vijf weken zwanger.....tja...dat wordt dus spannend. ( gelukkig heb ik als dit contract idd niet verlengd wordt nog een oproepcontract waarbij ik veel kan werken tot 31 augustus dus dat geeft iets lucht) maar het blijft spannend. Zeker als je bedenkt dat een vast contract tegenwoordig niks zegt, mijn vorige baan ben ik kwijt geraakt onder het mom van bezuinigingen en ik had een vast contract. Uiteindelijk is een half jaar contract voordeliger omdat je drie x een half jaarcontract kunt krijgen en Dane en vast contract. En bij een jaar contract die mag ook drie x verlengd worden. Kortom kinderwens laten gaan met oog op contract ging ons net even te ver...maar ben wel benieuwd naar hoe anderen hier tegen aan kijken.

10 jaar geleden

Dag mama's!! Bij deze een ( kleine ) update voor jullie!!! http://www.mamaplaats.nl/blog/zwanger/zwangerschapskalender/week-5/en-ja-hoor-wij-gaan-voor-de-3e/