Snap
  • Zwanger
  • positiemode
  • zwangerschapsmode
  • zwangerschapskleding
  • outfit
  • babybuik

Dezelfde outfits met en zonder babybump.

Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was ging ik al snel nadenken over mijn kleding. Hoe zou ik mijn babybuik gaan stylen? Ik had al vrij vroeg een buikje en na 12 weken zaten mijn broeken echt niet lekker meer. Tijd voor een nieuwe garderobe dus!

Omdat ik in het begin geen idee had wat nou goed zou staan met zo’n groeiende buik ging ik als eerste kijken bij de positiekleding. Al snel kwam ik er achter dat dat het niet was voor mij. Ik ben van jongs af aan al veel bezig met kleding en mode, en heel erg hip is positiekleding niet echt. Ook vond ik het simpelweg gewoon zonde om mijn geld uit te geven aan een garderobe die ik maar enkele maanden aan kon. Mijn zoektocht ging verder.

Omdat ik voor een groot deel zwanger was in de zomer kon ik jurkjes aan, lekker makkelijk! Deze kocht ik gewoon bij de normale collectie, een maatje groter dan ik normaal droeg. Maar ik heb zelfs jurkjes geshopt in mijn eigen maat. Super fijn! Want deze zomer kan ik het allemaal gewoon weer aan. Ik kwam er na wat passen al vrij snel achter wat wel en niet kon en nu deel ik mijn tips graag met jullie!

Snap
Snap

1. Elastiek! Dit is DE oplossing. Koop kleding waar elastiek in zit. Dit voornamelijk bij rokken of leuke flared leggings. De rokken droeg ik meestal boven mijn buik met een leuk oversized shirt erin of erop geknoopt. Maar je kan ze ook prima onder je buik dragen. De leggings rolde ik op tot onder mijn buik met een langer shirt of wijde trui erop.

2. Wikkeljurkjes! Ook heel handig, want je kan ze zo los of strak wikkelen als nodig is. Deze kon ik alleen aan et einde niet meer aan want dan stond de jurk wel echt te ver open.

Snap

3. Elastische bodycon jurken. Ja die is die weer, elastiek! Ik heb meerdere jurken die ik voor mijn zwangerschap al droeg, en strak zaten maar die ik in week 38 ook gewoon nog aan kon. Als ze maar elastisch genoeg zijn!

4. Wijdvallende jurken met strikceintuur, die je boven je buik strikt. Na je zwangerschap kan je hem dan in je taille strikken.

5. Het enige item dat ik heb gekocht qua zwangerschapskleding maar wel echt een must vind ik. Koop een mooie zwangerschaps jeans. Ik had zelf een zwarte. Deze kan je dan eindeloos combineren met lekkere truien, wijde blouses en oversized shirts die je dan weer van de gewone collecties kan aanschaffen.

Zoals je kan lezen droeg ik voornamelijk jurken omdat het zomer was, maar ook omdat ik vind dat je buik daar gewoon heel mooi in uit komt. In de winter kan je de jurken natuurlijk perfect combineren met een dikke panty en een lekker warm vest of grote trui er overheen.

Hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Wat droeg/draag jij tijdens je zwangerschap?

Liefs Kim

5 jaar geleden

Dankjewel! Hoop inderdaad dat ik andere hiermee kan helpen! De tuinbroek is ook een goede inderdaad, ik heb hem zelf alleen niet in mijn kast hangen.

5 jaar geleden

Ja klopt, en echt zo zonde dat je het dan ook maar een paar maanden aan kan!

5 jaar geleden

Zo deed ik dat ook .maar dan meer om geld te besparen .heb je die prijzen wel is gezien van zwangerschapskleding

5 jaar geleden

Wat een onwijs leuk idee om hier een blog over te schrijven! Ik denk dat je hier een hoop moeders mee helpt! Ik mis alleen de tuinbroek! Ideaal als je zwanger bent!