Snap
  • Zwanger
  • #zwanger
  • burnout
  • Eerlijkmoederschap

Deel 2/3 over mijn zwangerschap + burn-out

Deel 2/3 over mijn zwangerschap + burn-out

Vervolg:

Dat verklaarde waarom ik ineens zo veel emotioneler was, de balletjes ineens niet allemaal meer hoog kon houden en dat verklaarde waarom ik uit elkaar was gevallen.

Ik liep al zo lang op mijn tenen maar nu had mijn lichaam me ook op een andere manier nodig en dat gaf het ook duidelijk aan.

In eerste instantie ging er zo veel tegelijk door mijn hoofd.. zwanger, ik was dolblij maar het voelde ook heel slecht getimed. Kon ik wel een goede moeder worden nu ik zo in de kreukels lag? Hoe moest dat allemaal gaan?

Uiteindelijk heb ik een jaar lang grotendeels niet gewerkt, en dan te bedenken dat ik eerst dacht misschien één dag of hooguit één week nodig te hebben. Dat bleek een jaar te moeten zijn.

Maar ik heb er ook veel van geleerd. Ik kan veel makkelijker “nee” zeggen, ik ken mijn prioriteiten en stel mijn werk niet meer als belangrijkste in mijn leven. En natuurlijk heb ik ook nog mijn uitglijders maar ik herken het nu sneller.

En was die zwangerschap “slecht getimed..?”, achteraf denk ik dat het niet beter had gekund. Het is mijn medicijn geworden, ik had een doel om voor te strijden, ik had afleiding gevonden en ik kreeg een nieuwe prioriteit: mama zijn! Ik gunde mezelf steeds wat meer rust en kwam ook tot rust. Ik genoot enorm van de drukte in mijn buik en het veranderen van mijn lichaam. Het was zo bijzonder en wonderlijk om mee te mogen maken en het hielp me om te herstellen van mijn burn-out. Verder heb ik ook onwijs veel steun gehad van mijn lieve man en mijn betrokken familie die me door de burn-out hebben meegetrokken en ook zeker de gesprekken met de POH hielpen me.

In het begin schaamde ik me vooral erg, ik vond mezelf een slappeling en had het gevoel enorm te falen. Ineens zat ik op de stoel van de cliënt i.p.v. dat ik aan de andere kant van de tafel zat zoals ik gewend was geweest.

Binnenkort het vervolg. Voor meer blogs kun je me op Instagram vinden onder de naam: eerlijkmoederschap

#zwanger #burnout #eerlijkmoederschap