Snap
  • Zwanger
  • IVF-behandeling
  • Kinderwens
  • Bevalling
  • derdetrimester

De weg naar de bevalling.

De laatste loodjes

De laatste keer dat ik wat heb geschreven is inmiddels alweer even geleden. Ik vertelde toen dat ik nog een aantal weekjes moest tot mijn bevalling. Er is in de tussentijd natuurlijk veel gebeurd.


9 September 2022. Mijn uitgerekende datum. De dag ervoor heb ik nog een controle gehad bij de verloskundige. Alles was in orde met ons frummeltje. Mijn bloeddruk was in orde. Maar hoewel er een hele lichte indaling was, leek er nog geen beweging in de zaak te zitten. "We plannen een nieuwe afspraak in voor maandag, mocht er iets veranderen dan natuurlijk meteen bellen!". Door het warme weer van de laatste weken had ik ook nog eens ontzettend veel vocht in mijn benen, enkels en voeten. Ook mijn handen begonnen lekker op te zwellen. Ik ben intussen wel echt "klaar" met zwanger zijn.


Natuurlijk veranderde er over het weekend niks. Maandag hadden we weer een controle. Toen 40w 3d zwanger. Geen verandering bij de controle. Maar omdat ik over de uitgerekende datum was werd er een controle in het ziekenhuis ingepland. Woensdag middag meldde ik mij aan de balie en werd er een CTG gemaakt. Daarna nog een echo en daarmee was alles in orde. Mijn gynaecoloog vroeg vervolgens hoe het met mij ging. Waarop ik toch aangaf dat het mocht gebeuren. "Ik ga even overleggen en kijken wat we kunnen doen voor je."

Donderdag kon ik terug komen. "Ze gaan dan een ballonkatether plaatsen, als dit allemaal goed gaat kunnen we vrijdag inleiden".


Daags erna meldde ik mij opnieuw in het ziekenhuis. Opnieuw aan de CTG. Geen verandering dus ze gingen de ballon plaatsten. "Morgen ochtend om 07.00 uur bel je even na de balie. Ze vertellen je dan hoelaat je mag komen. Als je de ballon verliest in de tussentijd is dat niet erg!"


Vrijdag ochtend verloor ik de ballon. Belde daarna meteen na het ziekenhuis en kon me een uurtje later melden. Na opnieuw een CTG en controle bleek ik 2 cm ontsluiting te hebben. Het had z'n werk gedaan! "We gaan de wee-opwekkers aansluiten en de vliezen breken. Jullie gaan als ouders naar huis vandaag!"