Snap

De vraag was je zwangerschap gepland...

Ik vind daar iets van

Nee mijn zwangerschap was niet gepland. Heel welkom maar zat een jaartje later in de planning. Maar wat een bijzondere vraag vind ik dat.

Ik zou het zelf nooit aan iemand vragen. Ten eerste gaat het je helemaal niks aan...  En ten tweede ligt het misschien wel heel gevoelig.

Ik heb mij heel de zwangerschap zorgen gemaakt of het wel goed zou gaan met de baby. Gezien de operatie die ik had gehad en het afvallen. 

Zal de baby goed groeien, zal er schade zijn van de medicatie, krijgt de baby alle voedingsstoffen binnen die ze nodig heeft. 

Maar het ongepland zwanger worden vond ik een ongemakkelijk onderwerp. Vooral omdat ik door vele verhalen zoals hier op mama plaats mij er van bewust ben dat zwanger worden niet van zelf sprekend is. 

Vooral bij mensen waarvan ik wist dat zwanger worden lang heeft geduurd of niet lukt of waar de zwangerschap vroegtijdig is afgebroken... Dan schaamde ik mij er eigenlijk voor om het te zeggen. 

Ik heb verder geen vervelende reacties gehad op mijn zwangerschap, er zal achter mijn rug vast gepraat zijn maarja als ik mij daar druk om moest maken ;)