Terug
Blog header image

De vijfde ziekte tijdens je zwangerschap

De vijfde ziekte is super onschuldig voor kinderen, maar niet voor je ongeboren baby.
Lindsy83
6 jaar geleden

jeetje zeg dan srhik je toch wel even! Eigenlijk schandalig dat ze een zwangere vrouw zo lang in spannen laten zitten hiermee... Gelukkig was alles goed! Lekker blijven genieten!

Henrike Laning
6 jaar geleden

Oef! Ja dat weet ik ook nog. Ik werkte op een kinderdagverblijf en was net zwanger toen er een kind was met vlekjes. Mijn collega zei dat het misschien de vijfde ziekte was en ik schrok me wild. Toen heb ik het haar toch maar verteld. En zo zijn er nog meer situaties geweest in de kinderopvang van collega's die zo snel mogelijk de deur uit moesten omdat de vijfde ziekte heerste. Wat een gedoe. Haha. Gelukkig gaat het meestal goed en is de kans niet heel groot dat het misgaat. Maar het is wel altijd enorm schrikken.

Sannie1981
6 jaar geleden

Ik heb het ook meegemaakt. Mijn 2 oudste kinderen kregen vlak na elkaar de 5e ziekte net toen ik 19 a 20 weken zwanger was van nummer 3. We hadden het niet eens in de gaten, maar het kwam eruit bij een bezoekje voor iets anders bij de huisarts. (ik weet niet eens meer voor wat, maar het had onder andere wel met de vlekjes te maken denk ik...) Thuis opgezocht op internet en toen kwam ik dus hetzelfde tegen. Ook naar de ha gegaan, die vond het een beetje gek dat ik bloed wilde prikken, hij wist het niet eens. Maar na wat onderzoek op internet kwam hij hetzelfde tegen en heb ik bloed laten prikken. Gelukkig kwam daar hetzelfde uit als bij jou. Mijn manneke is nu een gezonde peuter van net 2, helemaal goed gekomen dus :) Ik was het alweer vergeten tot ik jouw blog tegenkwam... Succes nog met de rest van je zwangerschap, lekker nog even genieten van je kindje in je buik. (en daarna ook natuurlijk)

Blog header image

My family

💜