Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • moederschap
  • ziek
  • darmkrampjes
  • antibiotica

De tweede zwangerschap die zo anders is als de eerste

Wanneer je lichaam gewoon niet doet wat je hoopt.

Zo’n 7 weken geleden vertelde ik van de 20 weken echo. Dat alles er goed uit zag en meneer goed groeide. Helaas is het met deze mama sinds dien nogal berg afwaarts gegaan. Geestelijke gaat alles ‘goed’, maar lichamelijk laat mijn lichaam mij in de steek.

 Het begon allemaal met een luchtwegen infectie die ik bij mijn verkoudheid kreeg en daar voor antibiotica moest slikken. Helaas door de veranderde van hormonen in mijn lichaam kreeg ik een schimmel infectie er bij. En om het allemaal nog wat dramatischer te maken was ik allergische voor een stofje wat in de capsule zat voor de schimmel infectie, kortom i.p.v. dat het beter werd, werd het erger. Na 2 weken de dokter zo’n 4 keer per week te hebben gezien kwam er een beetje rust. Ik merk dat de baby steeds groter wordt en dat mijn buik nu toch wel aardig gewicht legt op mijn rug en spieren en daar zo nu en dan toch best wel last van heb en meneer ligt ook totaal niet stil en rust is dan ook ver te zoeken. Owja en ondertussen heb ik nog een springend druk meisje in huis van 4 jaar. Maar des ondanks mag ik niet klagen. 

Totdat de rust weer werd verstoort door mijn lieftallige lichaam. Na hevige krampen van een uur lang te hebben gehad waarvan ik soms zelfs bang was dat het weeën waren, was mijn ontlasting niet goed. Nadat ik nog steeds persdrang had, en maar op de wc bleef zitten kwamen we er achter dat ik alleen maar bloed had afgegeven in de wc. Geen ontlasting, pure bloed. Dus hop weer naar de dokter, weer onderzoeken en weer medicijnen. 

Voor nu moet ik even leven met hevige krampen die komen en gaan, en zakjes medicijnen. Vervolgens moet ik met 27 weken ook nog even geprikt worden op de reces c factor, om te kijken of mijn lichaam geen antistoffen aan maakt tegen me eigen kind. We gaan er vanuit dat alles goed gaat en is, maar je weet maar nooit. 

Hopelijk over een paar weken kan mijn lichaam gewoon weer alles aan en kunnen we gaan genieten van het laatste trimester. Al ben ik bang dat het een zware zwangerschap gaat worden tot aan de bevalling toe. Maar laat dan aub de bevalling vlot en soepel gaan 😂