Snap
  • Zwanger

De rust geeft mij ruimte om te genieten

​Ondanks dat het eigenlijk een behoorlijke drukke periode op mijn werk is, keert bij mij eindelijk de rust terug.

De afgelopen maanden heb ik het soms best zwaar gehad. Zwanger zijn, werken, een dreumes, verbouwingen, een huishouden, een zus met psychische problemen en een studie waren best veel dingen tegelijk. Ik merkte dat ik hierdoor soms wat angstig tegen het toekomst aankeek. Er bleven zich maar vragen in mijn hoofd rondspoken. Of ik twee kinderen wel aan zou kunnen, hoe het zou gaan met de slaap tijdens de zwangerschap (omdat dit nogal een probleem was in het tweede trimester bij mijn eerste zwangerschap) en of ik nog wel een leuke moeder voor Nino zou kunnen zijn. Ergens wist ik wel deze gedachten gewoon kwamen door de vele dingen die tegelijk vielen en dat dit waarschijnlijk maar een periode zou zijn, die gelukkig ook weer zou stoppen maar op dat moment voelde het allemaal erg zwaar.

Nu is deze periode eindelijk voorbij en kan ik genieten van het kindje in mij, zie ik de toekomst opeens veel rooskleuriger in en heb ik er zin in, die tweede die ons leventje komt vergezellen. Dit alles komt doordat mijn studie zo goed als afgerond is, ik het einde zie van dit schooljaar (en dus de zomervakantie eraan zie komen met snel daarop volgend mijn verlof), dat er eindelijk schot in de verbouwing zit en er een einde in zicht is en dat mijn dreumes steeds meer een peuter wordt die steeds meer begrijpt, kan aangeven en een stuk minder gefrustreerd is. 

Ja, ik heb er weer zin in. Ik heb zelf op dit moment gewoon genoeg energie om die laatste weken van het schooljaar met plezier af te ronden, tenminste dat roep ik nu nog, vraag mij dit over vier weken nog een keer want dan kan het natuurlijk alweer helemaal anders zijn. Zo bizar hoe anders je je kunt voelen met wat stresspunten minder. Ik wens Nino maar ook zijn zusje een moeder toe die vrolijk en gelukkig is en niet te veel zwartgallig denk en ben daarom blij dat dit maar een periode was. 

Volgende week heb ik de 20 weken echo en in plaats van angstig te zijn of er misschien iets mis is met haar ga ik er met plezier heen. Lekker een half uurtje naar mijn meisje kijken. En ervan uit gaan dat er iets mis zou kunnen zijn heeft toch geen nut, dus dat doe ik maar lekker niet. Ik voel haar schopjes al behoorlijk goed en ze zit volgens mij wel lekker in mijn buik, ik geniet in ieder geval zeer van haar bewegingen en Nino die steeds scheet kusjes op mijn buik geeft. Mijn buik begint nu eindelijk ook zichtbaar te worden en ik begin mij weer mooi zwanger te voelen. Soms is het gewoon goed om stil te staan hoe mooi het leven af en toe kan zijn.

7 jaar geleden

Stress situaties zijn zowiezo al zwaar, maar als je zwanger betn is het wel extra pittig! Alvast veel plezier met de 20 weken echo!

7 jaar geleden

fijn dat de zon weer is gaan schijnen! Ik hoop dat dit gevoel blijft !

7 jaar geleden

Ja, ik hoop het ook. :)

7 jaar geleden

Fijn dat je weer goed in je vel zit! Niets zo vervelend als je onrustig bent en je je zorgen maakt. Hopen dat de komende 20 weken rustig blijven.