Snap
  • Zwanger
  • IVF-behandeling
  • wensmama
  • alszwangerwordennietlukt
  • follikelpunctie
  • onzewegnaareenbaby

De punctiedag

De punctie was ook een hele ervaring dus even een aparte blog over deze dag.

Tijdens de punctie halen ze de eitjes bij mij weg zodat ze in het lab bevrucht kunnen worden. Dit doen ze door met een holle naald door de vaginawand heen te prikken en zo kunnen ze dan de follikels op de eierstokken aanprikken en leeg zuigen. De inhoud komt in kleine buisjes en word dan in een speciaal koffertje gedaan om ze zo naar het VU te kunnen brengen.

Dit was toch wel iets waar ik een beetje tegenop zag.. Uiteraard zoek je google af naar ervaringen en ik kan je zeggen dat ongeveer 80% de punctie als hel heeft ervaren. Ik weet ook wel dat de minder heftige verhalen te saai zijn om op internet te plaatsen en zo dus vooral de horror verhalen bovenaan staan op google maar toch.

24 Oktober stond de punctie gepland en moesten we ons om 8.30 melden in het ziekenhuis. De verpleegkundige die ons hielp is stiekem onze favoriet dus dat was erg fijn! We hadden die nacht best goed geslapen en ik heb het eigenlijk allemaal gewoon over me heen laten komen waardoor ik erg rustig was.

Op de uitslaapkamer stond een bed voor me klaar met een warme kruik erin. Ik kreeg eerst een joekel van een prik in me bil en een pilletje en dat zou zorgen voor een roesje. Ik werd er in ieder geval lekker wappie van haha. Om 9 uur moesten we naar de behandelkamer en daar zat de gynaecoloog klaar voor de punctie. Ik moest in de behandelstoel gaan liggen en kreeg eerst een deken over me heen en daarna een blauw operatiekleed. Björn mocht naast me zitten en zo konden we samen op het scherm mee kijken via een echo apparaat. Na nog een verdovende injectie "down under" kon de punctie beginnen. Op het scherm zagen we de naald in de follikels prikken en kon je zien dat de follikel leeg gezogen werd. Qua pijn was het niet leuk maar wel te doen.. Door mee te kijken op het scherm kon ik me voorbereiden op de prik en dat hielp. Tijdens de punctie vond de gynaecoloog nog een follikel, wat een leuke verassing! niet 3 maar 4 kansen op goede eicellen.

De punctie was snel klaar en ik mocht lekker in het warme bedje gaan liggen op de uitslaapkamer. Ik voelde me echt even een superwoman dat ik dit gewoon even gedaan had.💪 Björn had nu een belangrijke taak want die moest nu snel met het koffertje met mijn eitjes richting het VU! Daar aangekomen werd eerst bekeken of mijn follikels ook echt eicellen hadden, en wat een geluk want alle 4 de follikels hadden een eicel!

Nu moest Björn nog zijn aandeel inleveren ook ook dit was weer van top kwaliteit en zo kon de bevruchting beginnen.. Björn mocht mij ophalen in Alkmaar en daarna konden we lekker samen naar huis.

Na 2 dagen hoorde we dat er bevruchting had plaats gevonden en kregen we ons eerste 8 cellige embryo terug geplaatst. Wat een bijzondere ervaring!

Liefs van Linds