Snap
  • echo
  • Groeiecho
  • Pretecho
  • kloppendhartje
  • placenta
  • voorliggendeplacenta

De placenta 🤰🏻👶🏻

Deze keer ligt de placenta voor.

Dit is nu mijn tweede zwangerschap alleen totaal anders dan de eerste zwangerschap. Ik ben inmiddels nu 18 weken zwanger, bij mijn eerste voelde ik de baby nu al. Maar deze keer nog niet. Bij de eerste lag de placenta achter, en nu ligt hij voor. 

Vanaf wanneer voelde jullie de baby met een voor liggende placenta ?

Het maakt het wel meer spannend ofzo, ik heb thuis gelukkig een apparaatje waarmee ik naar het hartje kan luisteren dat stelt me wel gerust. Is de bevalling eigenlijk ook anders met een placenta die voor ligt? Allemaal vragen die je jezelf dan gaat stellen. Ik heb deze keer ook veel minder echo’s. Ik heb er tot nu toe 3 gehad een met 8 weken, daarna de termijn echo en daarna nog een keer een controle. En we hebben zelf betaald voor een geslachtsbepaling, maar bij de eerste hadden we veel meer echo’s.

's avatar
1 jaar geleden

Bij mijn laatste zwangerschap lag mijn placenta ook voor, ik voelde haar alleen trappen als ik voorover zat, wel al best vlug rond 14,5 week, maar het was pas echt goed voelbaar rond de 22 weken. Weken lang zat ik minuten lang voorover om haar te voelen, ook zo een apparaat aangeschaft om haar te kunnen horen op vakantie en thuis 1x per week want ik kreeg ziekelijke gedachtes als ik haar even niet had gevoeld juist omdat t dus zo aan de voorkant lag.. ik was ook erg blij dat ze met 28 weken is gaan indalen want toen voelde ik haar kont telkens wel omhoog hupsen.

Thelittlekayafamilyy's avatar
11 maanden geleden

Heel raar hè, bij de eerste lag mijn placenta achter toen voelde ik hem zo goed. Al met 18 weken nu mis ik dat gevoel echt. Ik heb gelukkig ook zo’n hartslag apparaatje dat maakt het wel iets echter ofzo hahah ik kan ook niet wachten tot ik hem meer begin te voelen als ik op mijn buik lig voel ik hem wel.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Thelittlekayafamilyy?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.