Terug
Blog header image

De MMM (medische malle molen) (blog 2)

Daar gaan we dan! Natuurlijk hebben we ons ingelezen, maar niemand kan voorspellen hoe het eindigd.

Na de uitslag van de zaadcellen is mijn vriend een beetje van slag. Ook niet gek natuurlijk, zijn zaad is niet goed. Hij voelt zich op dit moment geen "echte" man. Een paar dagen later worden we weer verwacht bij de gyn.. Ik had me helemaal voorbereid op de IUI, maar hij wilde toch nog verschillende onderzoeken doen. Hij wil beginnen met een HSG onderzoek. Met een HSG kunnen ze zien dmv contrastvloeistof of je eierstokken verstopt zitten. De gyn. gaf aan dat dit geen prettig onderzoek is. Natuurlijk wilde ik hier alles van weten en dook het internet op. Dat had ik beter niet kunnen doen, ik heb geen een verhaal gelezen dat iemand het meegevallen is. Iedereen zegt hetzelfde, geen prettig onderzoek.

Ik probeer het naast me neer te leggen, maar elk vrij uurtje lig ik te piekeren. Als het dan eindelijk de dag van de HSG is ben ik op van de zenuwen. We zitten in de wachtkamer en het lijkt eeuwen te duren voor we naar binnen mogen. Als we dan eindelijk geroepen worden schrik ik. Nu gaat het gebeuren. Ik mag binnen op een bed gaan liggen. Mijn vriend mag bij me blijven, allen tijdens de foto moet hij in een hokje gaan staan. Er wordt een soort ballonnetje bij mij ingebracht.  Dit valt reuze mee, en denk oooh is dit het. Als alles goed zit rijden ze een gigantisch röntgenapparaat boven mij. Het apparaat gaat nu helemaal naar onderen, waardoor ik me niet meer kan bewegen. Iedereen moet nu in het hokje plaatnemen. Daar lig ik dan helemaal alleen. De arts zegt dat ze nu de contrastvloeistof inbrengen, en opeens voel ik een verschrikkelijke pijn. Ik wil naar boven kruipen, maar ik kan me niet bewegen. Het doet zo'n pijn dat ik begin te schreeuwen STOP STOP.  Even stil liggen roepen ze, we gaan nu de foto maken. Eindelijk na 3 helse minuten stopt het pijnlijke gevoel. Iedereen mag het hokje uit en mijn vriend komt gelijk naar mij toe, hij pakt mijn hand vast en veegt mijn tranen weg. Wat ben ik blij dat het voorbij is. Opeens hoor ik de arts zeggen; zo mevrouw dat was de linkerkant, dan gaan we nu de rechterkant doen. NEE, ik wil niet meer. Helaas was de rechterkant net zo pijnlijk ????. De eerste paar dagen zijn mijn eierstokken erg pijnlijk, maar ik heb geen verstopte eierstokken......

Tijd voor het volgende onderzoek. DE SAMENLEVINGTEST! Bij dit onderzoek kijken ze of er 12 uur na gemeenschap levende zaadcellen in mijn eierstokken zitten. We hebben om 10 uur smorgens het onderzoek. Dat wil zeggen dat we om 10 uur savonds gemeenschap moeten hebben. Sex op comando dus... maar dit zijn we wel gewend inmiddels. Om 10 uur smorgens zitten we in de wachtkamer en voel me opgelaten. Iedereen hier weet dat wij gisteravond om 10 uur sex hebben gehad.????  We mogen naar binnen en ik mag meteen plaatsnemen in die geweldige stoel. De gynaecoloog haalt middels een soort pipet met een lang buisje zaad uit mijn eierstokken. Dit bekijkt hij meteen onder de microscoop. Tja, zegt hij; ik zie levende zaadcellen en mijn vriend bloeit meteen op, maar de Gynaecoloog maakt hier meteen een eind aan. Helaas zijn het veel te weinig levende zaadcellen. BOEM!! Dat komt hard aan. De gynaecoloog besluit om meteen te beginnen met IUI.

De eerste behandeling doen we zonder hormonen. Nu is het wachten tot mijn menstruatie begint, meteen op de eerste dag bel ik het ziekenhuis. Over 8 dagen worden we verwacht in het ziekenhuis.  De 8ste dag na de eerstemenstruatie dag melden we ons in het ziekenhuis. Vandaag gaan ze kijken of ik een follikel hen en hoe groot deze al is (een folikkel is een blaasje waar de eicel in groeit, als de follikel een doorsnede van 2,5 cm heeft staat hij op springen). En er groeit een follikel, op dit moment is hij al 1,1 cm in doorsnee. We worden om de twee dagen in het ziekenhuis verwacht. Dit doen we totdat mijn follikel 2 cm is. Nu is het spannend, mijn follikel is groot genoeg. En mag ik savonds terug komen om de pregnyl te laten zetten. Pregnyl is een spuitje met het hcg hormoon (wat uit urine van zwangere vrouwen komt, jullie hebben vast wel eens van moeders voor moeders gehoord). De tijdstip is erg precies. De pregnyl zorgt ervoor dat de follikel sneller rijpt, en 36 tot 40 uur na de prik vind de eisprong plaats. Het zaad van mijn vriend moet dus voor de eisprong zijn ingebracht. Om 10 uur savonds laat ik de pregnyl zetten op de verlosafdeling. 36 uur later worden we weer verwacht bij de gynecoloog. Voor we thuis weg gaan heeft mijn vriend zijn huiswerk gedaan en met een potje sperma in de broekzak gaan we op weg naar het ziekenhuis. We leveren het magische potje in bij het lab en melden ons bij de gynecoloog. Als eerste gaat hij kijken of mijn follikel er nog zit, en yes hij zit er én hij is 2,5 cm in doorsnee. Wat willen we nog meer. Nu is het wachten op het lab. Zij hebben het sperma gewassen, zodat de beste spermacellen overblijven. Als het lab is geweest brengt de gynaecoloog het sperma middels een pipet bij mij in. Ik mag 15 min. Blijven liggen en daarna mag ik alles weer doen. En nu begint het lange wachten. Als ik 15 dagen na inseminatie nog niet menstrueer mag ik een zwangerschaptest doen. Helaas begint op dag 13 mijn menstruatie ????.  Zeer teleurgesteld bel ik de gynaecoloog om het slechte nieuws te melden. Hij had het wel verwacht. We gaan meteen beginnen aan de tweede poging, deze keer met hormonen. 

De volgende dag mag ik mij melden bij de assisten van de Gynaecoloog voor een spoedcursus prikken. We oefenen met een placebo. Het prikken gaat me goed af. Met een recept voor Menopur op zak, gaan we weer naar huis. Na 2 dagen mag ik beginnen met prikken. Elke dag zet ik een spuitje in mijn buik. Dit alles valt reuze mee.  4 dagen later worden we weer bij de gynecoloog verwacht. Er groeien 4 follikels, yes!! Ook nu gaan we weer om de twee dagen langs tot mijn 4 follikels 2 cm zijn. Deze keer zet ik ook de pregnyl zelf en 36 uur later vind de inseminatie plaats. Ik heb er een erg goed gevoel over, we hebben ten slotte 4 follikels. 4 x kans dus. Na de inseminatie begint het lange wachten weer.

Helaas begint ook nu op dag 13 mijn menstruatie. Diep diep teleurgesteld ben ik. Ik bel de gyn op om het slechte nieuws weer te vertellen. Hij zegt dat het beter is om de behandelingen te staken. We gaan weer een stapje verder, maar dat kan niet in ons ziekenhuis. We krijgen een lijstje met ziekenhuizen die een IVF afdeling hebben. Uiteindelijk kiezen we voor Maastricht.

In mijn volgende blog vertel ik hier meer over.

X Diana

Ilona0903
6 jaar geleden

Heftig! Wat een moeilijke tijd moet dit voor jullie zijn geweest!

Diana_77
6 jaar geleden

Dat was het ook!! En dit was nog maar het begin. Ik heb er ook nooit goed met iemand over kunnen praten. Ik merk wel dat nu ik het opschrijf er weer veel emotie naar boven komt, maar misschien is dit juist goed om alles een plaats te kunnen geven. X

Blog header image

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”

Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn liet haar dochter Maia de nieuwste poppen van L.O.L. Surprise! testen

Of ik poppen wilde testen? Daar hoefde ik met een dochtertje van 4,5 in huis niet lang over na te denken. Maia is een echt poppenmeisje. En dat deze poppen van L.O.L. Surprise! er ook nog eens heel cool uitzien, maakte de keuze nog makkelijker.

TODO: Add alt to media

Voor iedereen een favoriet

“Mama, deze wilde ik precies hebben!”, riep Maia toen ik ze tevoorschijn haalde. Eerst speelde ze dat het twee prinsessen waren, later waren ze verliefd op elkaar en daarna werkten de poppen in een dierentuin. En dat vind ik als moeder ook het leuke: je kunt er alle kanten mee op. Helemaal omdat de L.O.L. Surprise! poppen allemaal anders zijn. Zo kun je altijd voor de pop kiezen waar jouw zoon of dochter zich het beste mee kan identificeren. Of je nou een kind hebt dat alleen maar jurken aan wil en van roze houdt of juist een stoere wildebras in huis hebt, er past er altijd wel één van de poppen perfect bij jouw kind.

TODO: Add alt to media

Mama even rust

Helaas voor mezelf, Maia lijkt ontzettend veel op mij en praat -net als ik- van ‘s ochtends tot ‘s avonds non-stop. Vrij vermoeiend soms haha. Maar ook als je geen prater in huis hebt, is er als moeder toch gewoon niks fijner dan als een kind zich even alleen vermaakt? Zonder jou te storen.

En ik moet eerlijk bekennen, ik heb wel een beetje met haar nieuwe, roze en blauwe vriendinnen te doen. Want Maia heeft het gepresteerd om de hele middag onafgebroken tegen ze aan te praten. Maar ondertussen kon ik eens een keertje genieten van een WARM kopje koffie! Win-winsituatie toch?! :) 

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media

Gun jij jezelf als moeder nou ook even een momentje rust én wil je ook nog eens de fantasie van jouw kindje prikkelen? Bekijk dan ook eens de andere poppen die ze in de collectie hebben. Of psssttt…. ideetje voor de feestdagen!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met L.O.L. Suprise! 

TODO: Add alt to media
Anoniem
2 dagen geleden

pas op: je krijgt zomaar 100 ongevraagde mails van mamaplaats en je komt er niet van af!

Joann123
2 dagen geleden

Dit kan je zelf aan -en uit zetten in je instellingen! ;)

Mamaplaats
1 dag geleden

Wat Joann123 ook al zegt, je kunt in je eigen instellingen heel makkelijk je mails uitzetten! Liefs team Mamaplaats

Anoniem
1 dag geleden

Nou je moet dan wel bij je instellingen moeten komen om het uit te zetten. Ik heb er over geschreven en kreeg de zelfde anteoord

Blog header image

DE GEZELLIGSTE PUZZELTIJD VAN HET JAAR

Jan van Haasteren Junior

Wie kent ze niet, de creatieve en humoristische puzzels van Jan van Haasteren Junior. Elke puzzel heeft zijn eigen verhaal.

De perfecte tijd om te gaan puzzelen

Het wordt donkerder in huis, de kaarsjes staan aan, een heerlijk moment om samen te puzzelen. Je gedachten op nul en helemaal in de puzzel verzinken. Met één doel, de puzzel op te lossen.

Wist je dat als jongere kinderen puzzelen ze een betere hand- oogcoördinatie ontwikkelen? Kinderen hun geheugen wordt gestimuleerd, welk stukje paste niet en welke zou dan wel kunnen passen? Ook leren ze door te gaan als het even niet lukt en in oplossingen te denken.

Herken je dat gevoel ook? Dat geluksgevoel als je weer een puzzelstukje op de juiste plek hebt gelegd? Dopamine komt vrij in je hersenen als je een stukje weer goed gelegd hebt, ook wel het gelukshormoon genoemd. Hierdoor word je blij, krijg je een voldaan gevoel en zin om de puzzel af te maken.

Op zoek naar herkenningspunten 

Jan van Haasteren Junior zijn niet zomaar puzzels. Dat Jan van Haasteren een striptekenaar is geweest is wel te zien in zijn puzzels. Je kan helemaal in je gedachten verdwijnen in de puzzel. Je eigen stripverhaal bedenken. Al puzzelend kom je allerlei verschillenden karakters tegen.

Heb jij de kenmerkende Jan van Haasteren items al weleens gevonden, als de haaienvin, schildpad, superslak of de handjes? Deze zijn vaak te vinden in de puzzel. Uren lang kijkplezier na een voldaan gevoel van het maken van de puzzel.

Wij zijn dol op de Junior puzzels van Jan van Haasteren, na het laatste stukje gelegd te hebben bedenken we ons eigen verhaal erbij en vertellen deze aan elkaar. Dit wekt de leukste momenten op! Humor, dat heeft Jan van Haasteren wel!

Als je ze zelf wil bestellen, als cadeautje voor de feestdagen bijvoorbeeld (tip!), dan kan dat hier. Veel puzzelplezier! 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Jumbo Games. 

Blog header image

Sinterklaasavond met PLUS

Het heerlijke avondje staat weer voor de deur. De leukste tijd van het jaar vind ik zelf. De dagen worden korter en het is langer licht. Dat betekent voor mij gezellig samen op de bank met de openhaard en kaarsjes aan. En uiteraard met wat lekkers. Eerst boodschappen doen. 

Sinterklaas

Voordat we lekker kunnen smikkelen op de bank met deze donkere dagen voor Sinterklaasavond, gaan we boodschappen doen. Wij komen graag bij PLUS omdat daar fijne aanbiedingen zijn. Ik blijf toch een Nederlander zullen we maar zeggen, haha. Buiten de aanbiedingen is het vers gesneden beleg van PLUS onze favoriet! 

Voor Sinterklaas hebben ze ook een ruim assortiment aan lekkernijen. Zoals chocoladeletters in vele verschillende smaken, pepernoten in vele verschillende smaken, chocolade Sinterklaasjes, banketstaaf of speculaastaart en nog veel meer. Persoonlijk vind ik de pepernoten van het eigen huismerk heerlijk knapperig. Ook die met chocolade eromheen vliegen er hier thuis doorheen. Ook altijd erg handig voor het schoentje zetten om de schoentjes te bestrooien.

Onze favorieten 

Waar ik nog meer voor naar de PLUS ga is het ruime assortiment aan groente en vlees. Persoonlijk ben ik vaak een beetje inspiratieloos als het om avondeten gaat. Op de website van PLUS kan je veel recepten vinden, erg handig als je, net als ik, inspiratieloos bent. Je kunt het heel makkelijk online bestellen of je maakt een lijstje en gaat dan naar de winkel. Net wat je makkelijk vindt.

Online boodschappen doen

Moeder Teresa hier vergeet altijd boodschappen te doen en moet dan soms per week wel 8 keer op en neer naar de supermarkt. Gelukkig hebben ze online boodschappen uitgevonden. Daar kun je fijn per categorie zien wat je besteld hebt. Echt heel handig en praktisch als je net zo’n chaoot bent als ik. 

Waar gaat jullie voorkeur naar uit? Online of winkel? En doen jullie meteen voor de hele week boodschappen of lekker 3 keer op een dag? 

Voor het heerlijke avondje van Sinterklaas heb ik lekker strooigoed in huis gehaald. Ook lekker broodjes voor in de oven en natuurlijk vleeswaren van PLUS. Een lekker hapje voor op tafel is ook altijd gegarandeerd succes. Wij zijn er klaar voor, jullie ook?

Blog header image

Zo train en beweeg ik thuis!

Geen oppas is niet langer een excuus


Tot een paar jaar geleden gebruikte ik regelmatig het excuus 'ik heb geen oppas en kan niet van huis om te sporten'. Maar ondertussen weet ik beter! Ik hoef niet van huis om te sporten of bewegen. Ik heb alleen een dosis discipline nodig en een beetje verbeeldingskracht. Niet te lang nadenken, maar 'bust a move!'

Die quote zag ik laats voorbij komen bij iemand op Instagram. Beweeg gewoon, het klinkt zo simpel, maar hoe doe je dat dan? Ik zal met je delen hoe ik dat doe. En geloof me, dit lukt me heus niet iedere dag. Soms zijn er dagen dat ik mezelf hier ook aan moet herinneren. Maar daarom schrijf ik het graag op, dan kan ik op zo'n dag mezelf hier opnieuw aan herinneren ;-)

Zo wordt 'bust a move' kinderspel

Geen oppas, geen excuus! Sport samen met je kind(eren). Stoeien, acrobatiek. Leg een paar matjes neer in je woonkamer en je hebt een hemelse playground. Lekker muziekje op en gaan met die banaan! Ik stoei regelmatig met mijn zoon, ondertussen zo'n 18 kilogram schoon aan de haak. En genoeg extra ballast voor een squat of plank.

YouTube

Vind je het lastig om zelf iets te verzinnen? YouTube is een walhalla, maar er is zoveel te vinden dat kiezen lastig is. Er staan namelijk veel work-outs op die je lichaam niet ten goede komen en gebaseerd zijn op onrealistische trends en onjuiste beweringen. Ik deel hier een aantal van mijn favoriete kanalen met leuke en verantwoorde work-outs. Gratis en voor niets, dus wat houd je nog tegen? Bust a move!


Mijn favoriete work-out kanalen

Caroline Girvan - start eens met de Beginner Epic Series. Haar accent is misschien even wennen, maar het voordeel is dat ze tijdens de work-out niet praat, maar laat zien wat er van je verwacht wordt. Veel aandacht voor techniek, goede uitvoering en leuke muziek heeft ze eronder gemonteerd. Nog een voordeel je kunt work-outs vinden van 10 tot 60 minuten. Met of zonder attributen (denk aan elastieken, gewichten etc.) Ik ben benieuwd of je het net zo verslavend vind als ik. 


Yoga with Adrienne - eerlijk is eerlijk ik moest erg wennen aan haar uitleg in het begin. Ook deze dame spreekt Engels namelijk. Het duurde even voor ik door had dat ze met pelvis het bekken bedoelde haha. Maar haar video’s zitten super goed in elkaar. Ze praat soms veel, maar legt je wel steengoed uit hoe je de yoga moves kunt uitvoeren op je eigen tempo. En ook hier heb je de keuze uit hele korte of langere sessies, dus makkelijk in te passen in je dag. Want zeg nou zelf 10 minuten eerder opstaan is niet zo’n enorme opgave toch? 


Zappsport - Zin om te bewegen en je kind(eren) ook? Zappsport heeft een hele playlist vol met speelse work-outs die je thuis kunt doen. De work-outs worden gepresenteerd door Nathan Rutjes en Steven Brunswijk. Zij sporten samen met hun kinderen. Plezier gegarandeerd.


Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn de voordelen van trainen en bewegen!


- Je versterkt je spieren en botten Een sterk lichaam geeft je zelfvertrouwen

- Je bent in het moment bezig Hoe actiever je dag, hoe beter je slaapt in de nacht 

- Trainen zorgt voor nieuwe verbindingen in je brein 

- Door regelmatig te bewegen verminder je de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, botontkalking en depressie 

- Regelmatig bewegen/trainen vermindert stress


Vind je het lastig om meer beweging in je dag te krijgen? Ik help je graag! Volg me hier of op Instagram of kijk op mijn website www.katinkaschippers.nl