Snap
  • Zwanger

De lang verwachte update

Ik vond dat het wel tijd werd om jullie een update te geven, lezen jullie mee?

Waar zal ik eens beginnen, misschien met een sorry?
Ja, een excuses lijkt me wel op zijn plaats... 
Het is inmiddels een hele poos geleden dat ik heb geblogd, in de laatste blog vertelde ik dolenthousiast over het kloppende hartje dat te zien was op de echo. Hoe het nu gaat?
Inmiddels ben ik bijna 18 weken zwanger, groei ik gestaag door en heb ik een ontzettend actief kindje in mijn buik.
Na de echo waar het kloppende hartje op te zien was zijn we nog wel af en aan bij de verloskundige geweest ivm bloedverlies, gelukkig was dit na 8 weken helemaal over.
Helaas is het geen onbezorgde zwangerschap, mijn placenta bleek voor de uitgang te liggen. Balen! Maar dit kan nog steeds goed komen, in de meeste zwangerschappen trekt hij nog mooi mee omhoog dus hopelijk gebeurd dat bij mij ook, Over 2 weken hebben we de GUO (medische 20 weken echo) in het UMCG, dan zal blijken of mijn placenta al mooi omhoog kruipt.
Ook kreeg ik na het standaard bloedonderzoek te horen dat ik antistoffen aanmaak, en dan niet antistof D zoals bij de meeste zwangere vrouwen waarvoor je 2 keer een prik krijgt en dan is het opgelost. Nee een kans van 0,8% dat je dit hebt en uiteraard, heb ik het.
Wat houdt het in? Er zijn irregulaire erytrocyten antistoffen gevonden in mijn bloed, dit betekend dat ik antistoffen aanmaak tegen de baby. Of het schadelijk is voor ons kindje dat hangt van heel veel dingen af. Bijv. bloedgroep.
In het aller aller aller ergste geval betekent het dat ik het bloed van de baby afbreek waardoor er een ernstige bloedarmoede ontstaat bij de baby. Dit houdt dan ook in dat ik tijdens de zwangerschap een intra uteriene transfusie zal moeten ondergaan (dan krijgt de baby in mijn buik een bloedtransfusie via de navelstreng) maar ik wil hier nog helemaal niet teveel bij stil staan.
Er moest eerst nogmaals bloedonderzoek gedaan worden, toen hadden ze niet genoeg antistoffen om het te typeren. Toen weer bloedonderzoek. Weeeeer hetzelfde verhaal. Ik moet nu dus nog steeds afwachten hoe dit af gaat lopen... Maar dat er zo weinig antistoffen zijn gevonden dat ze het niet kunnen specificeren dat lijkt mij alvast gunstig, daar houd ik me maar aan vast.
Verder weten we sinds 4 weken dat we na onze zoon, nu een dochter verwachten! Hier heb ik wel even aan moeten wennen, ik had zelf ook sterk het gevoel dat ze een meisje zou zijn maar toch dacht ik, neeeeeee het is vast een jongen!
Het maakte ons totaal niks uit, nog steeds niet. We waren alleen zo ontzettend nieuwsgierig haha.
Verder ben ik begonnen met mijn nieuwe baan, als jawel... kraamverpleegkundige! In welk ziekenhuis dat verklap ik niet ivm privacy. Ik heb het er ontzettend naar mijn zin en dat is ook de reden waarom ik mijn blog een beetje verwaarloosd heb de laatste maanden. Ik had het erg druk met andere dingen.

Ik hoop jullie gauw weer een positieve update te kunnen geven.
Ciao!

liesjejaj's avatar
7 jaar geleden

Ik duim voor je!

's avatar
7 jaar geleden

Hoi hoi. Heel herkenbaar dit verhaal. Hier ook geen onbezorgde zwangerschap met de 2e. Ook antistoffen tegen baby aangemaakt en heel de zwangerschap bloed moeten prikken en extra echo's gehad. Uiteindelijk in de buil gelukkig allemaal goed gegaan maar na de bevalling heeft ze 10 dagen onder lamp gelegen en uiteindelijk met 6 weken een bloedtransfusie gehad. Daarna gelukkig helemaal goed en een heel gezond meisje. Hopelijk gaat je zwangerschap verder wel goed en heeft de kleine nergens last van.

's avatar
7 jaar geleden

Hoi! Nee hoor, ik heb zelf juist de meest gunstige bloedgroep die je kunt hebben namelijk 0 positief. Mijn eigen bloedgroep staat echter los van de antistoffen. Waarschijnlijk is bij mijn vorige zwangerschap of bevalling het bloed van mijn zoontje in contact gekomen met mijn bloed waardoor mijn lichaam antistoffen is gaan aanmaken tegen het 'vreemde' bloed. De bloedgroep van de baby is bepalend of het schadelijk voor haar is, daarvoor moest eerst het bloed van mijn man worden onderzocht. Die uitslag was zwak positief wat inhoudt dat de antistoffen die ik aanmaak wel tegen de bloedgroep van de baby zijn (als ik het goed heb begrepen). Maar elke keer zijn de uitslagen ontzettend vaag. We zullen geduld moeten hebben

's avatar
7 jaar geleden

Gekke vraag misschien maar ben je dan rhesus c negatief? Ik heb dit bij onze zoon gehad en met 27 weken moest ik weer prikken en niks aan de hand. Hij is gezond en inmiddels iets ouder dan 2 jaar. Op dit moment 28weken zwanger van de 2e. Bij het eerste bloedonderzoek kwam er uit dat ik weer rhesus c negatief ben en heb net vorige week weer geprikt en daar van wacht ik nog op de uitslag die ik met 3 a 4 weken krijg. Ik hoop voor jou dat alles goed komt!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Adriana...?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.