Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • mamaplaats
  • Laatsteloodjes

De laatste weken/dagen van mijn zwangerschap

Een blog over de laatste weken; zwangerschapsfitness, hormoontuin.

De laatste weken van mijn zwangerschap voelde ik mij goed. Al was ik wel al lekker rond! Zo leuk is dat, dat er dan aan je gevraagd word door onbekende ; is het er maar 1? en je moet zeker nog maar eventjes? Iets wat volgens mij veel vrouwen die zwanger zijn meemaken. Heel irritant ! 

Naast de laatste weken/dagen die ik aan het aftellen was, was ik een aantal weken bezig met zwangerschapsfitness. Ik wilde namelijk graag een zwangerschapscursus doen. Zwangerschapsyoga leek me voor mij iets te zweverig en toen ik dit zag dacht ik ja, dit past precies bij mij. Even 1x in de week alles van je af 'sporten' en informatie krijgen over het geen wat er te wachten zou staan. Leren kersen spugen, bekken trainen, ademhalingsoefeningen waren dingen die ook gedaan werden maar vooral lekker bewegen. Eerlijk is eerlijk ik ben wanneer ik sport best fanatiek maar moest toch een aantal keer toegeven aan het gewicht dat ik meedroeg. Er was zelfs een partnerles helaas kon mijn vriend er niet bijzijn ivm met zijn werk (tennisleraar) maar alsnog ben ik samen met mijn opblaasbuddy ; the dude naar de bijeenkomst geweest. 

Het bijzondere is dat ik in eerste instantie geen zin had in al dat vrouwen gepraat en gedoe. Ik dacht ik ga daar gewoon naar toe om gezellig bezig te zijn maar de rest hoefde het voor mij echt niet. Uiteindelijk heb ik toch met een 5tal een vriendschap opgebouwd voor wat mij betreft de rest van mijn leven. Bijzonder dat het dan toch uiteindelijk zo zal gaan. 

Omdat ik zwanger was die hete zomer (2019) ben ik toch eerder gestopt met werken. Des al niet te min.. , geen idee waar ik de energie allemaal vandaan heb gehaald, was ik van alles aan het organiseren. Zo organiseerde ik in mijn laatste weken; de hormoontuin. een klein festival voor zwangere vrouwen met alcoholvrije cocktails, lekkere muziek, en een aantal leuke kraampjes. Ook was ik veel in de avonden aan het wandelen. Ergens had ik gelezen dat het goed is voor het indalen van de baby. Ik had ook sterk het gevoel dat ons meisje eerder zou komen dan de uitgerekende datum. Deze gedachten kwamen vooral omdat mijn buikje al zo gegroeid was dat ik niet zou kunnen voorstellen dat mijn lichaam dit nog heel lang zou kunnen volhouden. En dat was ook zo .....

Snap
Snap