Snap
  • zwangerschap
  • ctg
  • Baby

De kleine had het niet fijn meer

Inleiden

Ik was gebleven bij het moment dat wij hoorde dat de kleine man het niet goed meer had. Wij zaten al de hele ochtend te wachten in het ziekenhuis. Om 08.00 uur moest ik urine inleveren, naar het CTG, opnieuw aan het CTG want er was te weinig beweging. Controle, weer aan het CTG. Rond 11.30 uur kregen wij te horen dat er nog een echo gemaakt zou worden, na de lunchpauze... Nou, toen hebben wij duidelijk gemaakt dat wij al bijna 4 uur in het ziekenhuis waren en wij graag duidelijkheid wilden hebben. Eerst nog weer een keer een CTG, nu zittend. Misschien bewoon de kleine man dan wel goed. Ik was net weer aangesloten op het CTG en toen werd ik opgehaald voor de echo. Wij zagen dat de kleine inderdaad weinig bewegingen deed. Terug naar het CTG kamertje waar ik weer werd aangesloten. 

Ondertussen hoorde wij een verloskundige bellen met iemand anders. Dan beginnen de spanningen toch wel te komen. De verloskundige komt bij ons binnen, koppelt mij af en verteld kort maar krachtig: De kleine doet het niet zo heel goed meer, wij denken dat hij het beter heeft buiten de buik. Je mag even naar huis je spullen pakken, wat eten en om 15.00 uur moeten jullie je melden. Vandaag gaan wij je inleiden. Wij kregen een korte uitleg over het inleiden, zijn naar huis gegaan. Op de terugweg naar huis hebben wij de ouders ingelicht, ook ons hondje had een plekje nodig. Want ja wie weet hoe lang of kort het duurt voordat wij naar huis mogen als gezin van 3.

15.00 uur: keurig aangemeld en werden wij opgehaald om naar bevalkamer 2 te gaan. Weer aan het CTG, die had ik in de ochtend nog niet genoeg gehad... Geen ontsluiting, maar er kon een ballon geplaatst worden. 

Gaan we ons zoontje ontmoeten?

In de nacht is deze uitgevallen en kon ik nog even lekker slapen. In de hoop dat wij die donderdag 12 november ons zoontje mochten ontmoeten. 

In de ochtend bleek mijn baarmoedermond nog niet goed genoeg te zijn en kreeg ik gel om mijn lichaam een handje te helpen. 

Pas in de avond was mijn baarmoeder goed genoeg om vliezen te breken, maar door de vermoeidheid is er gekozen om mijn vliezen niet te breken. Ik moest een nacht goed slapen. Ik kreeg een injectie met slaapmedicatie. In mijn volgende blog het vervolg. 

Trending: "Ik dacht dat dit normaal babygedrag was"