Snap
  • Zwanger

De keuze van de naam blijft moeilijk

​Geen onbekend onderwerp maar toch voor mij oh zo levendig op dit moment.

Toen wij met 14 weken hoorden dat we een meisje zouden krijgen waren we al redelijk snel (drie dagen later) op een naam gekomen die we beide erg mooi vonden. Verrassend was het niet de naam die we al een paar jaar als gezamenlijke favoriete meisjes naam hadden bedacht, die was opeens toch niet goed genoeg meer.

We hebben beide lijstjes gemaakt en in mijn lijstje stond een naam die we beide mooi vonden. Deze naam is tijden lang de naam gebleven die we haar zouden gaan noemen. Echter kregen we beide steeds meer twijfel. Hij bleef onwennig en wij bleven twijfelen en dus besloten we toch weer opnieuw de zoektocht te openen naar de perfecte meisjes naam.

We zijn beide opnieuw alle lijstjes door gegaan, de zoektocht hebben we verbreed van kortere, onbekende namen naar ook langere namen, bekendere namen en klassiekere namen en onze lijstjes hebben we weer aangevuld met nieuwe namen. 

We hebben hier weer een paar leuke namen tussen zitten die we beide wel zien zitten al hebben we beide verschillende favorieten. De doorslag is nog niet gekomen maar bij mij kriebelt het. Ik wil een beslissing hebben, ondanks dat ik echt wel wet dat we nog 3 maanden hebben voordat de beslissing echt nodig is voelt het voor mij alsof het echt nodig is om het nu te weten. 

Bij Nino wisten we de naam ongeveer met 6 maanden, daarvoor hadden we ook al een andere naam waar we op een gegeven moment over gingen twijfelen en toen kwam rond de 6 maanden de naam Nino voorbij en die vonden we beide erg leuk. Verder vonden we weinig leuk waardoor er ook weinig twijfel was. Bij meisjes namen is het bij ons echter zo dat er zo veel leuks is waardoor de twijfel steeds komt of dit wel de leukste naam is. 

Ik hoop dat we er snel uit zijn en we samen 'DE' naam kunnen kiezen. 

7 jaar geleden

THX that's a great anwers!

7 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde...vorige keer was het bij de 20 weken echo Lola en die is nooit meer veranderd...nu zijn we bijna bij week 33 en twijfelen we nog steeds....arghhhh

7 jaar geleden

Wow, knap dat jullie het zo snel over een naam eens konden worden. Vernoemen hoeft van ons allebei niet zo. Ik vind het belangrijker dat het leuk bij elkaar klinkt en we de naam gewoon heel mooi vinden. Al zit er in mijn favoriete lijstje wel een naam die een afgeleide is van mijn moeders naam, maar dat is puur toeval. Die vind mijn man alleen niet leuk dus dat wordt hem sowieso niet.

7 jaar geleden

Fijn, dat jullie toch een soort mooie compromis hebben kunnen sluiten. Gelukkig houden mijn man en ik wel van de zelfde soort namen, onze lijstjes zouden ook zo door de ander gemaakt kunnen worden maar toch blijft de keuze moeilijk :)