Snap
  • Zwanger
  • Gezond

De gevreesde zwangerschaps-kwaaltjes...

Je weet natuurlijk dat het erbij hoort, maar toe natuur, kan het eens niet iets minder?

Want eerlijk is eerlijk, ik háát die kwaaltjes, ja het hoort bij een zwangerschap en je zou blij moeten zijn met al een wonder dat gegeven is, maar mijn lijf wilt het niet accepteren..
Bij mijn eerste zwangerschap had ik al die overduidelijk en vreselijke misselijkheid, gewoon naar zijn om alles, en dat heeft heel wat weken geduurd, veel meer dan wat ik eerst dacht...
Uiteraard had ik ook andere dingen, maar dit is toch iets wat mij het meest stoort om je dagelijkse dingen überhaupt normaal te kunnen doen.
Bij de tweede denk je, oké misschien zal het nu niet meer zo extreem zijn of krijg ik het helemaal niet....toch?
Helaas, ook bij die zwangerschap precies hetzelfde, gelukkig wist ik toen van het bestaan van pilletjes die het verlichtte, dat hielp de ene dag wel, de andere dag weer niet, maar beter dan de hele dag door zo naar zijn.

En dan zijn we aangekomen tot de zwangerschap van nu, onze derde, en waarbij ik nog kort geleden zei: Ow wat fijn zeg alleen maar moe en oke ik sliep moeizaam of draaide de nacht in de rondte...maar geen misselijkheid!
Dat is helaas toch ook gekomen, sinds begin van deze week zo ergens in mijn 6e week dus, begint alle ellende van voor af aan.
Maar wat gewoon irritant is, is voornamelijk die soort constante honger, en dan bedoel ik een knorrende maag alsof ik weken niet gegeten heb, waar ik dan nog meer ziek van word, en al het eten wat in eerste instantie goedgekeurd leek, ineens in mijn mond een nare bijsmaak krijgt en ik daar ook weer misselijk van word, maar je moet toch wat eten, dus dan prop je het maar een beetje erbij in...

Ik probeer echt te genieten van de laatste keer zwanger zijn, maar wat word het nu moeilijk gemaakt...
En elke dag denk ik terug aan alle vorige zwangerschappen, hoe dat verliep, en voornamelijk de bevallingen...En dan krijg ik zowat een paniekaanval wat weer leid naar: misselijkheid...
Daarover in mijn volgende blog.

Meiden, waar werden jullie in je zwangerschap helemaal gek van?

6 jaar geleden

Hielp hier eerst eventjes maar zelfs kauwgom maakte me naar haha, ik ben overgegaan naar de smints toen, maar nu gewoon de pillen aan het slikken.

6 jaar geleden

Jij ook sterkte meid, nou die heten emesafene, mijn man heeft ze gisteren opgehaald voor me, je neemt eentje voor het slapen gaan en dat is het, ik heb vandaag het huis kunnen doen en een leuke dag gehad en kunnen praten...wauw wat een verschil..Mag zo blijven

6 jaar geleden

Ben nu voor de 2e keer zwanger en beide zwangerschappen echt de hele zwangerschap misselijk geweest. Nu bij de 2e heb ik kauwgom ontdekt. Zorgt dat ik geen vieze nasmaak in mijn mond heb en houd op één of andere manier mijn hersens voor de gek waardoor ik ook niet de hele dag dat honger gevoel heb. Zal vast niet voor iedereen werken, maar ben nu ruim 37 weken zwanger en het helpt me echt de dag door komen.

6 jaar geleden

Wat ben ik een bofkont zeg! Nu voor de eerste keer bijna 6 maanden zwanger en op wat pijnlijke borsten na nergens last van gehad..sinds 18 wkn wel ergens last van me bekken waardoor het werken een steeds grotere uitdaging word.. maar waar ik het meeste last van heb? De gezelligheid die de zomer met zich meebrengt en dat in combinatie met vocht en geen alcohol.. dat wijntje op het terras vind ik wel erg jammer hoor! Succes met jullie zwangerschappen!