Snap
  • Zwanger

De eerste echte vaderdag

Zondag is het Vaderdag! De Belgische papa's hadden afgelopen zondag al feest. Vieren jullie het met je gezin of ook met de (o)pa's?

Dit jaar is het de eerste keer Vaderdag voor mijn vriend. Voor mij toch een bijzonder iets, hem maakt het echt niks uit. Mijn schoonouders geven er niet zoveel om, mijn eigen ouders zijn niet thuis dit jaar. Wij zelf zijn ook niet thuis dus dat scheelt een hoop bezoekjes. 

Als kind vierde ik Vaderdag voor mijn papa en in de middag bezochten we beide opa's waar ik dan trots mijn versje (boven op een krukje) presenteerde en mijn knutselwerkje voor papa liet zien. Later toen ik zakgeld kreeg kocht ik iets kleins waarvan ik zeker wist dat hij het moest hebben of kon gebruiken (dacht ik, als kind heb je toch weer hele andere gedachtes wat een volwassen persoon nodig heeft) 

Nu vind ik mezelf dit jaar een bofkont omdat ik geen verplichtingen heb. Ik heb zelf inspiratie opgedaan op Pinterest en zelf iets gemaakt dat ik meeneem en zondag geef. Ons meisje snapt er nog niks van, totaal geen benul van wat het betekent, maar goed. Ik zie qua mogelijkheden de gekste dingen voorbij komen.

- Mokken, borden, placemats. En nog veel meer waar je een foto op kan laten drukken.                              
- Bier openers, bierpakketen, lampjes en veel doe het zelf materiaal.                                                          
- Horloges, parfums, diners, high tea, picknick (georganiseerd)
- Tot hele professionele fotoshoots aan toe. Vaderdag kost al snel een vermogen als je bepaalde trends volgt.

Ik ben gewoon lekker "normaal" en nu mijn dochter nog maar 6 maandjes is, volstaat voor mij een kleine DIY werkje dit jaar om aan papa te geven. Ik twijfel nog steeds of ik mijn (schoon)vader ook wat koop. Ik was al blij dat ik tijd vond om 1 ding te knutselen namelijk. Mocht ik iets kopen dan word het zoute drop voor de ene en een puzzelboekje voor de andere papa. Wanneer ik het geef zien we dan wel weer. Als ons meisje ouder is kan ik me voorstellen dat ik er meer werk van ga maken. Ik denk dan aan bijvoorbeeld ontbijt op bed door dochterlief gemaakt (en hulp van mama), een zelf bedachte en gemaakte picknick en aangezien ik zelf van knutselen houd, denk ik dat ik dat erin ga houden. Een horloge kopen kan ik nog altijd toch? Voor mijn gevoel geef ik zo meer aan papa dan dat ik iets online bestel of met een druk op de knop iets laat bezorgen. Ik hoop dan ook dat ik er volgend jaar weer tijd voor heb!

Wat doen/deden jullie voor de eerste Vaderdag? Kado kopen of lekker zelf aan de slag? Ook iets voor opa of gewoon een dagje voor je eigen gezin? 

Ik wens iedereen in ieder geval een hele leuke gezellige relaxte dag toe! En stiekem hoop ik op een hele hoop ontroerde papa's!

6 jaar geleden

Petra ik snap je helemaal! Ik had het zo leuk bedacht, maar kreeg het niet af voordat we vertrokken woensdag. Vandaag bij thuiskomst snel nog de laatste dingetjes gedaan en toen het fotolijstje gegeven. Wat leuk Ell, mijn fotolijst bestaat uit 5 foto's 1 met een hart en 4 met de letters p a p a. Papa was super trots en hij gaat er een leuk plekje voor uitzoeken. Uiteindelijk onze papa's een kaartje gestuurd maar die moet nog aankomen (had het kunnen weten natuurlijk, Fransen doen alles op hun gemak. )

6 jaar geleden

Ik heb beide... ons meisje heeft een knutselwerkje gemaakt/geverfd, geweldig! Ze krijgt een shirtje aan met daddys little girl, en verder krijgt papa een door mij gemaakte papa-poster op klembord en nog een snijplank met smakelijk eten lieve papa er op :-) Ik vind het altijd zo leuk om creatief bezig te zijn dat ik teveel dingen leuk vond haha... Maar eigen knutselwerkjes zijn altijd super leuk!!

6 jaar geleden

Zelf aan de slag gaan is natuurlijk veel leuker, maar meestal is het wel een cadeau... ;)