Snap
  • Zwanger

De controles en de 20 weken echo

Tijdens de controles waren er steeds meer twijfels en onzekerheid. Iedere keer weer

ik moest iedere 4 weken een keer langs komen op controle. Ik had ook iedere keer een andere gynaecoloog dat was best verwarrend. Ik kreeg ook iedere keer een echo heel leuk want ja je kan dan iedere keer je kindje zien. Tijdens die controle werd er over de vleesbomen gepraat wat het voor de rest van de zwangerschap zou betekenen en voor de bevalling.  De ene zei van ja het kan tijdens de bevalling wel problemen geven dus dat wordt  een keizersnede.  en de andere zei weer dat ik gewoon normaal zou kunnen bevallen.  Dat was echt heel vervelend je weet niet waar je aan toe bent. 

Eindelijk toe aan de 20 weken echo heel erg spannend. De arts kon heel moeilijk alles bekijken omdat die vleesbomen ook in de baarmoeder zaten. Uiteindelijk moet ik toch nog een keer terug komen. Een week erna kom ik terug voor de laatste dingetjes. Eindelijk hebben ze alles kunnen zien en alles ziet er goed uit gelukkig. Een pak van me hart en het was nog steeds een jongen.

Alle afspraken kwamen  steeds korter op elkaar van 4 naar 3 weken dan naar om de 2 weken . Toen ik 27 weken was werden er weer echo's  en controles uitgevoerd maar nog steeds geen duidelijkheid of het een gewone bevalling  zou worden of niet.

Dat weekend kreeg ik een  baby shower super leuk veel eten veel cadeaus.het komt ook steeds dichterbij .

Met de 32 weken kreeg ik een groei echo het hoofdje was wat aan de kleine  kant . Het zou geen grote baby worden maar dat zou kunnen komen doordat de baby vanaf het begin in een dwarsligging ligt. En hij zich niet echt goed kan bewegen dus de arts zei ik wil met de 34 weken proberen de baby te draaien ook omdat de navelstreng al voor de ingang ligt en de baby wilt ook niet indalen. Dus als je vliezen zouden breken moet je gelijk gaan liggen en ambulance bellen. was best wel angstig dat je nog zeker 7 a  8 weken zo moest lopen.

Nou de 34ste week is aangebroken werd eerst een half uur aan een hartfilmpje gelegd en kreeg weeën remmers  de hartslag van de kleine lag heel hoog de arts heeft geprobeerd te  draaien deed best wel pijn maar het was niet gelukt. Daarna ook weer een half uur aan een hartfilmpje en er werd gezegt nou ga maar even afspraak maken voor een keizersnede want dit gaat niet met een gewone bevalling.

Eindelijk een afspraak gepland 9 februari maar ik moest nog wel 5 weken zo door blijven lopen. ik vond het allemaal maar niks maarja de arts beslist uiteindelijk.

Met de 36 weken was ik weer op controle nu luisteren ze ook iedere keer naar het hartje . Ik had alleen een andere als de keren ervoor. Het hartje was iedere keer heel moeilijk om te vinden maar uiteindelijk wisten ze het altijd te vinden. Maar deze keer had ze al 2 apparaten gehad en niks me hart sloeg gewoon over ik denk nee het zal toch niet de gynaecoloog erbij en hij wist het wel te vinden. Wat was dat weer een  opluchting .

Week 38 de laatste controle want de week erop zou ik me keizersnede krijgen. De artsen zeiden alles is goed we verwachten geen problemen. Zij wenste ons succes en zei dat ze nog langs zou komen in het moeder&kind centrum.