Snap
  • Zwanger

De avond die onze leven even op de kop zette

In februari ben ik overgestapt naar een andere pil. Nooit geweten dat dit deze gevolgen zou hebben...

Het is februari. Ik moest sowieso al naar de dokter en ik dacht, ik kaart gelijk aan dat ik last heb van de bijwerkingen van deze pil. Aangekomen bij de dokter heb ik dit gelijk aangekaart en hij vertelde mij dat ik waarschijnlijk niet zo lekker in mijn vel zat door de hoeveelheid hormonen van de pil. Hij raadde mij een andere pil aan, met een stuk minder hormonen. Gelijk vraag ik of het gelijk veilig was en hoe ik de overstap moest maken van mijn huidige naar de nieuwe pil. De dokter legt mij uit dat ik diezelfde avond gelijk de nieuwe pil kon slikken en die strip af moest maken. Zo gezegd, zo gedaan.

Het is inmiddels juli wanneer ik merk dat ik moe ben en niet zo lekker in mijn vel zit. Ik kon mijn vinger er niet echt op leggen wat het nou precies was, maar ik voelde mij niet echt lekker. Gekscherend zeg ik tegen een vriendin die in verwachting is: "als ik niet beter zou weten, zou ik ook denken dat ik zwanger ben! ;)". Waarop zei zegt: "Haha, pas maar op! Er zijn vrouwen die zwanger raken door de pil heen.". De rest van de week heeft die uitspraak door mijn hoofd gespookt. Zou het dan toch..? Nee, dat kan niet. Ik ben iemand die elke avond de pil neemt en nooit vergeet, ik heb het wel tig keer gecontroleerd! De vrijdag erop zeg ik na het eten tegen mijn vriend dat ik een test ga halen. "Er is niks aan de hand hoor, maar dan kan ik het uit mijn hoofd zetten". Mijn vriend keek wel even raar op maar ook hij weet dat ik elke avond mijn pil slik dus ook hij verwachtte er niet veel van.

Zoals vaker doe ik eerst boodschappen na het eten en ga ik daarna naar een drogisterij voor een zwangerschapstest. Wat zijn er veel!! Jeetje. Geen idee welke ik mee moest nemen, koos ik voor de goedkoopste van het huismerk. Want ja, het zou toch niks zijn dus waarom een dure ClearBlue nemen? Alleen maar zonde van je geld. Tenminste, dat dacht ik toen ;) Eenmaal thuis gekomen ben ik gelijk door gegaan naar de wc. De instructies lezen en wachten maar. Toch keek ik even op de test en gelijk zag ik een plusje... WAT!?! Gelijk de gebruiksaanwijzing nog een keer lezen.. Een plusje; wat is dat?! Het was een blauwe en een zwarte streep, maar duidelijk een plusje. Wat betekenen die twee verschillende kleuren dan? Ik ren naar boven naar mijn vriend en ik vraag wat hij denkt. Nuchter als hij is zegt dat we maar even een nieuwe moeten halen voor de zekerheid. Ik vlieg terug naar een winkel en haal deze keer toch een ClearBlue, waar in letters op komt te staan hoe ver zwanger je bent.

Wat een zenuwen... En die zandloper wat knippert op de test zorgt er ook niet voor dat die zenuwen minder worden! En ineens staat het er: zwanger 3+. Ik kijk mijn vriend verschrikt aan en begin te huilen. We hadden besloten nog sowieso een jaar te wachten en ik zat immers niet voor niks aan de pil! Een enorme schok, vooral omdat je het niet aan ziet komen en je er zo niet mee bezig bent. Je vraagt je af hoe je alles moet gaan doen, maar mijn vriend zorgde ervoor dat ik al gauw weer rustig was. Vooral nog veel ongeloof... Ik? Zwanger?? Bizar!! Helaas was het vrijdagavond, dat betekent nog minimaal een paar dagen wachten voor ik de dokter of verloskundige kon bellen. Dit worden spannende dagen voor ons...

7 jaar geleden

Die ??? Waren emoticons. Mijn excuses haha!

7 jaar geleden

Wauw! Hetzelfde verhaal hadden wij hier 5 jaar geleden! Overgestapt van de pil na de nuvaring ivm bijwerkingen pil. Hadden net een jaartje ons huis gekocht en dan ben je zwanger. Ongeloof stress maar vooral wel heel blij. Nu is ons zoontje alweer 4,5 en ondanks dat het niet altijd makkelijk was zou ik hem niet meer kunnen missen ???? Ik wens je nog een fijne zwangerschap toe ook al is die niet altijd even fijn en succes straks met de bevalling ???? Xxx

7 jaar geleden

@manyi Momenteel ben ik ruim 17 weken alweer! En alles lijkt goed te gaan! :)

7 jaar geleden

Jeetje zo onverwachts is wel schrikken maar gefeliciteerd !!!! hoever ben je nu ?