Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • spanning
  • ziekenhuis
  • Itsaboy
  • 20wekenecho

De 20 weken echo die nadert

Iedereen kent het wel, de 20 weken echo

Afgelopen week werd ik gebeld door het ziekenhuis dat de datum voor de 20 weken echo gepland was. Woensdag 27 mei om kwart voor 3 is het dan zo ver, dan zien we ons kindje eindelijk weer maar het aller belangrijkste dan weten we of het ook gezond is en of alles erop en eraan zit. 

Het blijft toch spannend. Ik krijg een speciale 20 weken echo een ‘guo’ omdat ik medicijnen moet slikken voor mijn epilepsie. De angst en de spanning die erbij komt kijken vind ik nog het lastigst. Ik ben iemand die nogal snel strest om dingen en ik maak me al snel druk. Maar denk dat iedereen het wel heeft. De 20 weken echo blijft toch spannend en speciaal. Zal het ooit veranderen ? Denk ‘t ik niet. 

Op naar 27 mei, dan zien en weten we meer. *fingers crossed * 

3 jaar geleden

Ik gebruik carbamazepine 400mg 1 maal daags. En daar door dus ook meerder echo’s, strengere controles, uitgebreiden 20’weken echo gehad. En gelukkig is alles goed met de baby en heb ik zelf geen aanvallen of iets. Slik het nu al zo’n 7 jaar. Had hem ook bij me eerste zwangerschap. Ze wouden me eerst op wat anders zetten toen ik al zwanger was en dat heb ik geweigerd omdat ik wist dat het met deze goed ging met mij en bij me eerste zwangerschap ook. En toen wouden ze verlagen maar ik kon maar Max 100mg naar beneden en dan zat ik net op de grens dat ik voldoende binnen kreeg, dus dat heb ik ook geweigerd. Heb echt naar me eigen gevoel geluisterd en ben blij dat ik dat heb gedaan.

3 jaar geleden

Wat voor epilepsie medicijnen slik je kimboley? Ik gebruik ook medicijnen tegen epilepsie en heb oa daardoor meer echo's en bij mijn eerste zwangerschap ook heel veel controles gehad. Maar mijn medicijnen zijn nu weer goed ingesteld en ik ben benieuwd hoe het bij jou gaat.

3 jaar geleden

Wauw wat heftig! En wat knap dat je het kan vertellen. Ik ga duimen voor jullie dat jullie kindje gewoon gezond en compleet te wereld komt ❣️

3 jaar geleden

Onze 1e guo staat gepland op 12 juni. Vorige zwangerschap hebben we helaas afgebroken omdat ons kindje door aangeboren afwijkingen geen kwaliteit van leven zou hebben. In totaal 3 guo’s gepland voor deze zwangerschap 16w, 20w en 30w hopelijk komen we zo ver dat we de 30w echo mogen mee maken. Vind het echt super spannend.