Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • IVF
  • terugplaatsing
  • Punctie
  • MS

Datum punctie en terugplaatsing bekend!

Woensdag 20 april

Vandaag de echo gehad, zag er goed uit. Links zag de gynaecoloog zo’n 6 a 7 eitjes en rechts 2 of 3 die allemaal redelijk ‘groot genoeg’ waren. Ze mochten alleen nog wel wat groeien maar niet té veel. Omdat er heel veel kleintjes te zien waren eromheen wilde de arts de Gonal-F wel aanpassen naar wat lager. De eitjes mochten namelijk nog wel wat groeien maar ze wilde voorkomen dat de andere kleintjes niet ook nog te groot gingen worden. Dus Ipv 150 naar 112,5. Vrijdag mag ik terug komen voor controle.

Vrijdag 22 april

Nieuwe echo, ziet er allemaal nog mooier uit! Links vond ze zo’n 11 eitjes en rechts 3-4 als ik het goed onthouden heb. Ik moest bloed laten prikken voor controle (oeps even vergeten waar dit precies voor was, heb normaal al veel last van vergeetachtigheid door de MS maar nu lijkt dat wel nog erger) Eind van de middag word ik gebeld over de uitslag en ook wanneer de punctie en terugplaatsing zal worden!

Ik ben gebeld! 

De punctie zal zijn op dinsdag ochtend om 08.00 onder narcose. Wij moeten hiervoor om 07.00 al aanwezig zijn in het ziekenhuis (poeh vroeg, wij zijn echt geen ochtend mensen haha dus ik ben nu al lekker in het ritme aan het komen door elke dag mn wekker vroeger te zetten) 

Mijn vriend Davy krijgt na de punctie mijn eitjes mee in een koffertje en moet dan naar het LUMC reizen en daar zijn ‘bijdrage’ (klinkt toch altijd zo gek om te zeggen haha) in te leveren. De volgende dag worden we gebeld met de uitslag hoeveel eitjes bevrucht zullen zijn. 

Vrijdag 29 april is de terugplaatsing! 

2 weken na de terugplaatsing moet ik bloed laten prikken en worden wij gebeld met het nieuws of ik zwanger ben of niet!

Oh god, wat vind ik dit toch spannend zeg. Ik voel (en hoor! Haha) elke dag mn buik kriebelen en kan niet wachten tot daar een kleintje in zit! 

Duimen jullie voor ons mee? 🤞