Snap
  • Zwanger

dankbaar ondanks geen resultaat

We proberen al jaren om een tweede kindje te mogen krijgen. Dit lukt helaas niet. En toch ben ik dankbaar

We hebben een zoon van 6,5 jaar. En hij is fantastisch. Natuurlijk niet altijd. Maar zo ongeveer 85% van de tijd wel.

Hij was nog geen maand oud toen ik al zei dat ik meer kinderen wilde. Manlief was er echt nog niet aan toe. Na een helse bevalling, waarbij hij dacht een zoon rijker te zijn maar een vrouw armer, zag hij een tweede echt niet zitten.  En dat snapte ik.  We hebben een tijd.gewacht. Zo'n twee jaar later kriebelde het ook bij hem..Dus besloten er voor te gaan.

Inmiddels zijn we 5 jaar verder. We hebben 2 miskramen moeten mee maken helaas. En we hebben geen kindje. We zitten midden in de medische malle molen. En hebben inmiddels 4 iui pogingen gehad. (Alle 4 zonder resultaat)

Dat doet heel veel met je. Als vrouw zijnde, hormonen spuiten is geen pretje, maar ook als partner. En voor manlief is het ook niet niks.Als stel is het ook erg zwaar. En soms komt er ook ruzie van. Best pittig dus.

En toch ben ik er dankbaarder door geworden. Ik besef steeds meer hoe gezegend wij zijn met onze zoon. En hoe geweldig hij is. Maar ook hoe sterk manlief en ik samen zijn. En dat als wij dit allemaal kunnen doorstaan, dat toch wel veel over ons zegt. Samen zijn wij sterk!

Wie weet wat de toekomst brengt. Als het zo mag zijn hopelijk nog een kindje. Maar vooral nog..op dit moment...ben ik dankbaar voor deze 2 fantastische mannen die ik nu al heb!

8 jaar geleden

beste Hoanne, wat mooi om te lezen dat je dankbaar ben voor je twee mannen, ik weet een beetje wat je meemaakt ( geen miskramen maar wel 5 jaar gewacht op onze zoon dmv iui en uiteindelijk icsi) heel veel sterkte en geniet als gezin!