Snap
  • Zwanger
  • zwangerschapsverlof
  • babygirl
  • babyshower
  • zwangertijdenscorona

Dan is alles niet zoals je gedacht had

Zwanger tijdens corona

Natuurlijk was ik blij dat ik zwanger werd. Natuurlijk was ik ook blij en gelukkig dat ons kleine meisje goed aan het groeien was. Toch kreeg mijn zwangerschap ineens een andere wending. Een virus in China, waarvan ik dacht: 'Ach zo ver weg, focus me niet op de negativiteit daar'. Totdat we er ook in Nederland niet meer omheen konden. Het Corona-virus heerst. Van mezelf ben ik altijd aardig positief ingesteld. Dat was ik nu ook. Vooral op het begin dan. Voor mij kwam de klap dat de 3D-echo niet door ging hard aan. Ik hoor mensen denken. Dat ik me daar toch druk om maakte. Ja, hier maakte ik me druk om. Voor mij was mijn wens om zwanger te worden al lang uitgekomen en uiteraard staat de gezondheid van je kleine en jijzelf centraal, toch had ik ook bepaalde wensen gerelateerd aan mijn zwangerschap. Deze wensen vielen letterlijk in duigen. Gelukkig ben ik samen met mama nog naar de 9 maandenbeurs geweest. Ook dit stond altijd hoog op mijn wensenlijstje. Maarja ook naar de 3D-echo keek ik zo ontzettend uit. Rick heeft me gelukkig veel getroost (net als andere belangrijke familie en vriendinnen om me heen). Telkens zei hij dat het nog een verrassing zou zijn tot aan de geboorte van ons dochtertje. Helemaal waar natuurlijk! Terwijl ik dit schrijf, merk ik op dat ik ook alweer zoveel vergeten ben van wat ik zo graag wilde, maar niet door is gegaan. Dat zegt genoeg. Ons dochtertje Nova heeft me doen laten relativeren. Hierover later meer.

Tuurlijk waren een hoop afspraken maar bijzaak, maar zo voelde dat niet. Controles moest ik alleen heen. Het aantal controles werd ook verminderd helaas. De rondleiding op de verlos/kraamafdeling werd geskipt. Wat had ik hier graag rond gelopen met Rick. Gewoon om eventjes te kijken mocht ik hier straks bevallen. Mijn voorkeur ging nog steeds uit naar een thuisbevalling. De intake met de kraamhulp werd vooruitgeschoven en heeft uiteindelijk telefonisch plaats gevonden. Evenals het bevallingsplan. Uiteindelijk stelt dit echt niet veel voor, maar toch baalde ik. Ik heb 9 maanden kunnen en mogen stralen en alles wat ook maar met zwanger zijn en bevallen te maken had, wilde ik zo vol en intens van genieten. Al snel koos ik voor zwangerschapsyoga. Even getwijfeld of het iets voor mij zou zijn en tsja ik kende toch niemand. Hup, niet zeuren en eerst maar eens ervaren. Nou ik kan het iedere zwangere vrouw aanraden. Maar goed ook dit ging van fysiek naar digitaal. Dankbaar dat Rick er bij een partnerles bij is geweest, want we hadden toch al een hoop geleerd samen. Al met al een hoop veranderingen waar ik niet op gehoopt/gerekend had. Mensen die mij goed kennen, wisten hoe ik mij hieronder voelde. Ook deze mensen hebben alles op alles gezet voor een babyshower coronaproof. Overdonderd dat ik was! Ik heb de gehele dag zo ontzettend genoten van alles en iedereen.

Vanuit hier belandde ik vrij snel in mijn verlof. Gelukkig was er wat meer ruimte ontstaan om toch iets leuks te doen. Zo had ik mezelf verwend bij de kapper, nam een vriendin mij mee uit lunchen en liet Rick heerlijk eten aan huis komen om mijn verlof in te luiden. Wat heb ik toch fijne mensen om me heen. Ik kan dit niet vaak genoeg zeggen. Ojaaa en mijn babybuik werd vastgelegd op beeld. Dit wilde ik zooo graag. Of mijn verlof snel voorbij ging? Ik moet zeggen dat ik me aardig kon vermaken, maar de spanning richting de uitgerekende datum nam ook toe. 14 juni was een hele rare gekke dag. Hier leef je dan 9 maanden naartoe, ook al weet je dat dit een richtlijn is. Wat hebben wij ons verveeld die dag! Weinig tekenen dat onze meid zich ging aankondigen.

Op het laatst gooide ook mijn hoge bloeddruk roet in het eten. Op 15 juni had ik mijn 4de extra controle in het ziekenhuis. Hier werd mij verteld dat ik in het ziekenhuis moest gaan bevallen. Helaas kwam ook de droom om thuis te bevallen, te vervallen. Toch is mijn beeld van een ziekenhuisbevalling compleet veranderd. Heel veel zin om hier over te schrijven.

Keep reading!

Liefs Kimberly

<iframe frameBorder="0" src="https://www.mamaplaats.nl/iframe/badge.html?u_id=249591&b=large" style="width: 193px; height: 193px;"></iframe>