Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Cursussen tijdens de zwangerschap

Momenteel ben ik 24 weken zwanger van mijn tweede kindje. Een aantal weken geleden ben ik samen met mijn vriendin begonnen met het zwangerschapszwemmen. Dit is voor mij en mijn vriendin heel gezellig en ontspannend. We zwemmen op woensdagavond en we gaan straks naar de donderdagavond. Het is voor ons echt ons zwangerschapsavondje. Voor haar is het haar eerste zwangerschap en zij staat nog bij alles stil, omdat alles nieuw is en ze heeft er nog alle tijd voor. Voor mij is het ook super speciaal, alleen ik heb er minder tijd voor, omdat ik al een dochter heb.

Nu zit ik er aan te denken om naast het zwemmen nog iets anders erbij te doen. Ik heb nog gekeken en je kunt zwangerschapsyoga gaan doen, zwangerschapsyoga of haptonomie. Ik heb op diverse sites gekeken wanneer deze cursussen worden gegeven en wat je er kunt leren. Haptonomie schijnt heel goed te zijn als je bang bent voor de bevalling. En van yoga word je weer heel erg rustig. En verder heb je met zwangerschapsgym veel contact met andere moeders.

Nu wil ik graag van andere moeders weten wat jullie ervaringen zijn met betrekking tot de cursussen. Wat heb je er vooral van geleerd. Welke cursus zouden jullie mij nog aanraden om te volgen.Ik wil heel graag een cursus volgen waarvan ik ook een goede voorbereiding heb op de geboorte van mijn tweede kindje en dat ik me goed kan ontspannen. Ik wil jullie heel hartelijk bedanken voor jullie reacties.

11 jaar geleden

Klinkt gezellig. Ik heb alleen cursus borstvoeding gevolgd waar ik uiteindelijk weinig aan had omdat ik deze informatie ook heb gekregen van de kraamzorg en dan heb je meteen de oefening omdat je een kind hebt die wil eten, bij zo'n cursus is het heel theoretisch en je kan natuurlijk niet oefenen. Ik vind zwemmen zelf niet zo omdat ik nooit een zwembad in kan gaan zonder erbij te denken dat mensen er in plassen (sorry kan dat niet uit mn hoofd krijgen) en ik vroeger altijd last had van de chloor. yoga lijkt mij wel leuk omdat je daar ook zeker wat aan hebt als je kindje er is, dan kun je opvolgcursus doen van baby&yoga ofzoiets. Bij ons was nadeel dat die cursussen niet in het dorp werd gegeven en ik dan van ander vervoer afhankelijk was, daarnaast werden bij mij niet alle cursussen met korting gegeven en vond ik het best prijzig. Wat ik mooi vind aan je verhaal is dat jij met je vriendin echt een zwangerschapsmoment samen hebben en er zo te horen echt van genieten. Succes met de andere helft en geniet er zoveel mogelijk van.