Snap
  • Zwanger
  • Inleiden
  • Groeiachterstand

ctg, ctg en nog meer ctg's

na een hoop ctg's, toch weer korte opname in het zkh. ditmaal omdat de ctg nogal vlak was. als ik het kindje niet gevoeld had voor de middag moest ik bellen.. nou dat deed ik dus maar..

na een week waarin we urine moesten inleveren, en elke ochtend aan de ctg moesten ging het op vrijdag toch niet helemaal goed. in mijn urine waren sporen van eiwitten te zien maar veel te weinig om een urine weg infectie vast te stellen. daarnaast was de ctg veel te rustig. het kindje had totale niet bewogen en er waren wel een paar keer harde buiken te zien. ik had de instructie gekregen om te bellen als ik in de middag nog geen kindsbeweging had gevoeld, aangezien dit het geval was belde ik om half 4 toch maar. er waren nu 24 uur verstreken dat de baby niet bewogen had. toen ik belde kregen we gelijk te horen dat ik moest komen.. dus snel oppas regelen en hup naar het zkh. daar kwamen we nog een bekende sporter tegen wat een leuke onder onsje opleverde en de spanning voor zowel de sporter al zijn gezin en bij ons wegnam! ik heb 2 uur aan de ctg gelegen en daarna nog een echo gekregen. de ctg was goed! de echo was wederom geen leven waar genomen maar wel voldoende vruchtwater. Dit was bijzonder aangezien ik maandag nog te weinig vruchtwater zou hebben..we werder naar huis gestuurd en thyis werd het me allema even teveel..Ik word van links naar rechts geslingerd en ondanks dat het beter lijkt te gaan geeft mijn gevoel heel duidelijk aan dat de controle van maandag niet klopt! zaterdag was de ctg ook weer erg rustig en toen ik met de uitslag gebeld werd heb ik mijn zorgen, twijfel en mentale toestand heel fijn besproken. ze heeft het allemaal goed opgeschreven en ik heb vandaag weer de controle gehad. de ctg van vanmorgen was ook weer erg rustig dus ook dat moest ik melden bij de gynaecoloog. 

vandaag had ik een ervaren hoofd gynaecoloog. Ik kende haar al en zij mij ook, ze vroeg hoe het ging dus ik heb wederom mijn zorgen en twijfel geuit. ze zij gelijk..laten we dan eerst alle controles maar eens opnieuw doen. hieruit bleek wel degelijk dat het kindje niet groeit in haar lijn, en dat ze al helemaal geen groeispurt gemaakt  heeft. ze vertelde hoe dit kwam en toen ze de grafiek liet zien bleek ook dat ze op p2,3 zat. het vruchtwater en de dopler waren wel goed gelukkig! we hadden heel veel informatie gekregen en al onze vragen werden beantwoord. toen zei ze dat ze een aantal medische redenen zag om toch in te leiden...laten we maar gelijk een datum gaan plannen..oepsss dat komt toch wel erg dichtbij..1 ding is zeker..die 40 weken ga ik niet halen.. maar wat ben ik blij dat ik nu over de 37 weken ben...de groei word nu geschat op 2300 gram en we hebben een datum dat we worden ingeleid..ik krijg toch wel gezonde spanning.. maar wat heb ik zin om dit kleine wondertje te ontmoeten!!