Blog header image

Corona positief #zwanger

Mijn eerste blog dus don't be too hard on me 🙈

De vraag was niet hoe we het kregen maar wanneer, aangezien mijn man, als verpleegkundige, in het ziekenhuis op de longafdeling werkt. En ja hoor, het was eerder dan verwacht. Zwangere vallen hier in Nederland niet onder de risicogroep dus P was ingerooster op de "coronaafdeling". Hier hebben we het thuis over gehad en we stonden achter de beslissing. Als soldaat kun je ook niet zeggen " ga de frontline niet in want ga misschien dood " nee je moet het doen, dat is je job en zo zitten we ook in elkaar.

Wat bij P begon als een milde verkoudheid, waar iedereen nog laconiek op reageerde, was het voor mij wat serieuzer.

Ik, 28 week zwanger en benauwd, zei ik nog tegen de huisarts " het is vast geen corona hoor, maar mag ik iets voor de benauwdheid"? Dat was op woensdag ochtend toen ik nog geen idee had dat P in contact was gekomen met patiënten die corona hadden, maar nog niet positief getest waren.

Woensdag overdag kwam de koorts opspelen en dat grieperige gevoel. Woensdag avond hoorden we dat de patiënten, waar P mee in contact geweest is, positief waren en toen wisten we al genoeg.

Collega's uit het ziekenhuis met klachten werden dus snel getest en donderdag was een spannende dag in afwachting op dat telefoontje. Het leek wel een examenuitslag: was je geslaagd of niet. Rond 18.00 uur werden we gebeld dat de resultaten nog niet binnen waren en dat we nog een dag moesten wachten. Inmiddels kregen we via de werkapp van P al berichten dat verschillende collega's positief waren getest. Zucht...oke, nu weten we waar we aan toe zijn. P kreeg rond middernacht een telefoontje van de arboarts dat hij positief was en aangezien mijn klachten gelijk waren, konden we er van uit gaan dat ook ik het ook had. Partners werden op dat moment al niet meer getest.

Nouja dit was een bevestiging en nu maar in quarantaine. De GGD zou contact met ons op nemen en wat we konden doen is uitzieken. Gek gevoel dat wij het hadden...ook gek om je familie/vrienden en collega's te vertellen. Het was toen nog zo aan begin van alles.  We werden overspoeld met berichten, niet allemaal positef maar vooral met veel zorgen omdat ik zwanger ben en omdat er zo weinig over bekend is. Van een lieve collega die bloemen en chocola bracht tot berichten met documenten waarin was beschreven hoe gevaarlijk het voor je baby is( fakenews ). Immiddels heb ik een expert in corona in huis ( je moet wat met je tijd hahaha) P heeft zich ingelezen in veel onderzoeken.

Van de week een extra controle in ziekenhuis gehad ( ik voelde de baby wat minder) maar geen paniek: de baby was veranderd van positie en omdat ik minder actief was en ziekjes, was de baby dat dus ook. De baby deed het verder heel goed en was geen reden voor zorgen. Jullie snappen me wel, beter het zekere voor het onzekere nemen.  De verloskundigen op de poli gyneacologie vonden het wel spannend en kwamen me in pakken ophalen uit de wachtkamer. Ze hebben voor de zekerheid ook een test bij me afgenomen en die was positief ( we hadden niet anders verwacht hoor) "staat nu in de papieren " werd tegen me gezegd. Ze vonden het fijn en bemoedigend te zien dat ik zo nuchter en positief was. Dat gaf hun een ander beeld dan wat je steeds op tv ziet.

We maken ons meer zorgen over de mensen die de crisis niet serieus nemen en minder over ons zelf. De baby is goed beschermd in mijn buik en door ons vertrouwen op God komen we ook hier bovenop.  Wij verwachten in juni een meisje en hopen tot die tijd dat de hectiek minder is.

Met ons gaat het nu een stuk beter en daar zijn we dankbaar voor. We hebben lieve buren en vrienden die boodschapen voor ons doen en ons helpen waar ze kunnen. P is bijna klachten vrij en kan niet wachten weer terug naar zijn werk te gaan. Ik ben nog wat neusverkouden maar als dat over is mag ik ook weer naar buiten.

Groetjes

P&E

MamavanArmin
2 jaar geleden

Fijne blog! Beterschap en een goede zwangerschap verder gewenst! Fijn dat je op God mag vertrouwen

Hannekee8
2 jaar geleden

Fijn om te horen dat het goed met jullie gaat. En om het van een zwangere zelf te horen/lezen. Hier nu ook bijna 28 weken zwanger en in afwachting van de Corona test. Werk in het ziekenhuis en heb milde luchtwegklachten en lichte benauwdheid. Sterkte samen!!

Fosje
2 jaar geleden

Jij ook heel veel sterkte! Met zulke klachten sws rustig aan doen! Genieten thuis met je baby💚

liesyennevandegroep
2 jaar geleden

Wat ontzettend spannend! Ik denk aan jullie en bid voor jullie. ❤️

Nyntjuhw
2 jaar geleden

Ik ben 28 weken zwanger en werk in het ziekenhuis. Sinds vandeweek neusverkouden, verder geen koorts. Protocol in ons ziekenhuis is echter dat ze werknemers niet testen. Dus blijft een raadsel of je het hebt. Vind t wel heel erg spannend, zeker met de tekorten die nu opspelen.

MamavanJongens
2 jaar geleden

Ik moet zeggen dat het lezen van deze blog me enigszins gerust stelt. In het nieuws word zoveel negatiefs gedeeld. Ik zelf ben wel echt heel erg bang (ben overigens niet zwanger hoor). En ik denk dat dat ook komt door juist het negatieve nieuws. Ik ben blij te lezen dat jullie aan de beterende hand zijn! Fijn dat jullie op de Here vertrouwen en ondertussen bid ik voor jullie 😘

MamavanLillyennr2
2 jaar geleden

Toch spannend allemaal hè! Fijn dat jullie zijn opgeknapt allebei! Ikzelf ben 16 weken zwanger en werk op de spoedeisende hulp Als verpleegkundige. Ik voel me heel goed en wil heel graag helpen. Toch bestaat dit virus nog maar een paar maanden en is niet duidelijk nog of het in de eerste twee trimesters schade kan aanrichten mocht moeder het oplopen aan het ongeboren kind. Ze kunnen wel zeggen van niet maar waarop is dat gebaseerd? Wij worden niet gezien als kwetsbare groep dus ik zal gewoon op de normale manier aan het werk moeten. Ergens denk ik ook wel dat iedereen wel iets heeft; de ene collega is 60+ en voelt zich er niet fijn bij, de andere heeft een kleine baby thuis. Als iedereen zich dan terugtrekt blijft er niemand meer over om voor de mensen te zorgen. Toch voel ik mij natuurlijk verantwoordelijk voor het leven en de gezondheid van mijn kindje en wil niet doelbewust risico’s lopen. Ik ga proberen aan de “schone” kant te staan en hoop op begrip van collega’s!

Mamaplaats11
2 jaar geleden

Heel veel sterkte, beterschap en boven alles Gods zegen en bewaring toegewenst!🙏🏻

yoozee
2 jaar geleden

Jeetje wat spannend voor jullie zeg. Maar super fijn dat je het deelt voor ons! Ik ben.ook zwanger 25 weken maar vind het erg spannend. Je denkt gelijk aan ziekenhuis en ic..Maar kan dus ook zo, gelukkig! Fijn om het zo te horen van iemand die het corona virus dus zelf heeft en zwanger is. Sterkte jullie!

Twice.the.life
2 jaar geleden

Fijn om ook deze ervaring te lezen. Als zwangere moet ik het maar doen met de bevindingen van artsen maar echt onderzoek wat aantoont wat voor effect het heeft voor mij,mijn ongeboren kinderen en zoon die long patiënt is,is er nog niet echt. Ik heb vertrouwen in onze aanpak en voor zover de voorzorgsmaatregelen die het ziekenhuis neemt voor de bezoeken die ik toch moet brengen aan het ziekenhuis. Heel veel beterschap en een voorspoedige zwangerschap 💋

Mamameteenwolkje
2 jaar geleden

Mooie blog! Heel veel sterkte en mooi om te zien dat je er zo nuchter in staat :)

Blog header image

De leukste én handigste hulpjes voor je kleine!

Deze multifunctionele stoelen maken het thuis weer een stukje makkelijker.

Leren lopen en spelen tegelijk? Of veilig eten zonder dat jij je handen vol hebt? Dit zijn de ideale stoelen om het allemaal wat makkelijker te maken!

Maak kennis met de multifunctionele kinderstoel en de baby loopstoel van Twinky. De kinderstoel is multifunctioneel, omdat je hem ook kan gebruiken als eetstoel en babywagentje. Laat je kindje lekker rollen, bevestig de afneembare tafel voor een hapje of zet je kleine veilig neer voor lege handen. 

De loopstoel van Twinky helpt met de ontwikkeling van je kleintje. Leer jouw kind spelenderwijs in beweging komen, want door de 3-delige speelset op deze loopstoel kunnen ze uren lang hun eigen gang gaan! Zo kan de kleine lekker lopen en trappelen en hoef jij er niet achteraan te hollen. Onze mommy influencers hebben ze uitgetest en vertellen graag hun eigen ervaring.

TODO: Add alt to media

Even de handen vrij

Charlotte (IG: @jufinhetmeesterhuis) is blij met de loopstoel, maar haar kindje nog meer. “Brent neemt zijn tijd met lopen, maar sinds we de Twinky loopstoel hebben en hij daar goed mee uit de voeten kan, begint hij ook zelfstandig langs de bank te lopen.” De loopstoel is inklapbaar, er kan een duwstang aan bevestigd worden en heeft een uitneembaar speelplateau. “Wij geven Brent hierin vaak ‘s ochtends zijn boterham en ‘s middags zijn tussendoortje, zodat ik op dat moment de handen vrij heb voor Julan. Echt ideaal!” Met de code CHARLOTTE15 krijg je nu 15% korting op de loopstoel.

TODO: Add alt to media

Samen spelen

Annemieke (IG: @kijkje.bij.annemieke) ziet hoe lief er thuis mee gespeeld wordt. De kleine in de loopstoel om het lopen te stimuleren en de grote broer helpt graag met duwen door de handige duwstang. "Broers en vriendjes voor het leven. Kijk ze gaan samen!" Met de code ANNEMIEKE15 koop je de loopstoel nu met 15% korting!

Hij kon niet wachten

Carlijn (IG: @carlijnbras) merkte tijdens het in elkaar zetten al enthousiasme bij de kleine. "Noud kon tijdens het in elkaar zetten van de loopstoel al niet wachten. Zijn gezicht nadat hij door heeft hoe het werkt zegt alles!" Het is niet alleen een looptrainer, maar ook een speel- en eetplek. Met de kortingscode CARLIJN15 krijg je nu 15% korting op de loopstoel. 

Racen in het wagentje

Pascale (IG: @pascaleaay) zet haar kindje graag in de 3 in 1 kinderstoel van Twinky. Het is een kinderstoel, eetstoel en babywagentje in één. “Je kan de poten er heel makkelijk afhalen en dan rolt ze door de kamer in haar babywagentje. Dat vindt Ziva, maar ook Luuk heel erg leuk! Samen racen.” Met de vrolijke speelboog is je kindje wel een tijdje zoet. Je krijgt nu 15% korting op de kinderstoel met de code PASCALE15

Ontdek meer

Wil je meer weten over de kinderstoel of de loopstoel van Twinky of ben je benieuwd naar meer producten? Neem hier een kijkje op de website! 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Twinky.

Anoniem
22 uur geleden

Een loopstoel bevorderd de ontwikkeling van een babay niet, er is juist onderzoek bekend dat het de loopontwikkeling van kinderen vertraagd ipv versneld. Vreemd dat de loopstoel nog steeds zoveel gepromoot wordt, terwijl dit in sommige landen zelfs verboden is.

Anoniem
22 uur geleden

Een loopstoel is juist heel

Anoniem
22 uur geleden

Een loopstoel is juist heel slecht voor de motorische ontwikkeling. Kinderen komen soms bij de kinderneuroloog omdat de een neurologisch looppatroon ontwikkelen. In landen als Canada zijn loopstoeltjes verboden. Zou hier ook moeten!!!

Anoniem
1 uur geleden

Een loop stoel is gewoon slecht voor de ontwikkeling. Ze kunnen ergens naar toe waar ze normaal nog niet naar toe zouden kunnen. De wil om ergens iets te pakken zorgt voor de ontwikkeling van is kruipen, zitten staan en lopen. Bovendien hangen ze op hun bekken in zo een stoel en is er geen echte oprichtings steun reactie

Blog header image

Verwen jezelf en elkaar: 6 sexy kerstcadeaus voor onder de boom.

Zo wordt het pas een fijne Kerst!

Misschien ben jij wel op zoek naar een manier om deze feestdagen wat meer pit te geven aan je seksleven. Dan zit je helemaal goed: deze spannende verrassingen, geef je -jezelf of je partner- heel makkelijk cadeau tijdens de feestdagen. Van vibrators en bondage speeltjes tot glijmiddel en massageolie. Alles samen uitgepakt? Laat je betoveren door elkaar, knal de fles open en sluit het jaar af om nooit te vergeten.

1. Aftellen

Op zoek naar echt iets spannends om te geven? Denk dan eens aan een erotische adventskalender. Met dit cadeau voor jullie allebei ontdek je heel makkelijk nieuwe seksspeeltjes deze feestdagen. Bij de spannende EasyToys Adventskalender van 2022 staan jouw vijf zintuigen centraal. De aftelkalender zit bomvol sexy toys en luxe vegan friendly verzorgingsproducten. Perfect om de laatste weken van het jaar wat bruisender en spannender te maken voor jou en je partner. Er wachten 24 vakjes op je.

TODO: Add alt to media
 2. Teazers Pair Vibrator

Met deze vibrator voor koppels kunnen zowel jij als je lief genieten van een stimulatie. Dit speeltje kan namelijk aan beide uiteinden worden gebruikt en beide uiteinden kun je apart van elkaar bedienen. Zo kan je de vibrator precies instellen zoals je zelf wil. De ronde kant kan worden gebruikt als masturbator door de ring om de penis te schuiven en langzaam op en neer te bewegen. Ook kunnen de twee puntjes van de ring worden gebruikt voor een gerichte stimulatie van jouw clitoris. De andere kant van de toy is vooral geschikt voor penetratie. Kortom: genoeg te ontdekken zonder veel moeite!

TODO: Add alt to media
3. Lingerie mét extra’s

Deze sexy slip (jawel, inclusief een vibrator) zit nog comfortabel ook. Geef je partner de afstandsbediening en laat je opwinden op onverwachte momenten. Zorgt voor wat spanning met elkaar en hier en daar een lach-kick. Deze vibrerende slip van PantyRebel is gemaakt van fijn en zacht materiaal en is voorzien van een vakje waar de oplegvibrator precies in past. De vibrator heeft twaalf verschillende vibratie standen die te bedienen zijn met de draadloze afstandsbediening.

TODO: Add alt to media
4. Complete massage

Geniet lekker van momenten in je uppie of samen met je partner: deze Rosy Gold wand vibrator is een ideaal speeltje voor wat extra stimulatie. De vibrerende kop heeft tien standen waarmee je naast je clitoris ook andere gevoelige delen van je lichaam – of die van je lief - kunt stimuleren. Wees creatief en stimuleer alle gevoelige delen met de verschillende snelheden en patronen.

TODO: Add alt to media
5. Voor hem dus

Welja, deze Teazers orale masturbator is een orale seks stimulator voor mannen. De orale masturbator vibreert niet alleen, maar heeft ook een verwarmende werking voor extra stimulatie. De masturbator is voorzien van negen vibratiestanden, waarvan zes patronen en drie snelheden.

TODO: Add alt to media
6. Sexy cadeaus voor jullie samen

Deze luxe en discrete box zit bomvol speeltjes en is ook geschikt voor beginners. Nog steeds op zoek naar het perfecte cadeau voor jezelf en je lief? Dan is deze Loveboxxx een toffe keuze. Het bevat een combinatie van speeltjes voor mannen en vrouwen: een clitorisvibrator, een vibratie-eitje met afstandsbediening, een vibrerende cockring, kietelaar en spannende seksdobbelstenen. En in de toybag berg je alles gewoon weer makkelijk op.

Dit en véél meer spannende tips en sexy cadeaus voor de feestdagen vind je op Easytoys.nl

Dit artikel is in samenwerking met EasyToys

Joann123
4 dagen geleden

Wat leuk zeg!

Anoniem
3 dagen geleden

Hallo, ik ben NIRA SHALOM, ik ben hier om dit goede nieuws over de hele wereld te verspreiden over hoe ik mijn ex-liefde terugkreeg. Ik werd gek toen mijn liefde me vorige maand verliet voor een ander meisje, maar toen ik een vriend ontmoette die me voorstelde aan Baba Wale da Wiseman, de grote boodschapper, vertelde ik mijn probleem aan Baba Wale over hoe mijn ex-liefde me verliet en ook hoe ik een baan moest krijgen in een heel groot bedrijf. Hij zei alleen tegen me dat ik op de juiste plek ben gekomen waar ik mijn hartewens zal krijgen zonder enige bijwerkingen. Hij vertelde me wat ik moest doen, nadat het was gedaan, in de volgende 2 dagen belde mijn liefde me aan de telefoon en zei sorry dat ik voor nu leefde en ook in de volgende week nadat mijn liefde me belde om te smeken ter vergeving werd ik opgeroepen voor een interview in het door mij gewenste bedrijf waar ik als supervisor moest werken. Ik ben zo blij en overweldigd dat ik de hele wereld moet vertellen hoe Baba Wale me helpt mijn hartewens te vervullen. Baba Wale is een specialist in allerlei soorten spreuken en goede magie. Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met Baba Wale op het volgende e-mailadres: babawalewiseman01@gmail.com Whatsapp: +12544131991 Bedankt later

Blog header image

Altijd een kind te kort

Doorgaan na verlies. Het is goed, maar ook verrekte moeilijk.

Gisteren ging ik veel te laat naar bed omdat ik naar het Nederlands Elftal 'moest' kijken. En vanmorgen vond mijn jongste het rond zes uur weer genoeg geweest.
Ik parkeer hem voor de tv en zet voor mezelf een extra sterke kop koffie. Ik nestel mezelf op de bank met een dekentje en open instagram op mijn telefoon. Één van de eerste berichtjes die ik zie gaat over Wereldlichtjesdag. Morgen.

'O,' is mijn eerste gedachte. 'Daar ben ik nog helemaal niet mee bezig geweest. Goed teken.'
Gevolgd door de gedachte: 'Goed teken? Hoezo is het een goed teken dat ik niet bezig ben met één van de weinige dingen die ik nog voor mijn kind kan doen?"

Doorgaan na verlies. Het is goed, maar ook verrekte moeilijk. Het is constant een balans zoeken tussen stil staan en doorgaan. Het is liefde voelen die nergens heen kan en er daarom soms uitstroomt in dikke tranen. Ook nog jaren later.

Het is je afvragen of de omgeving misschien vindt dat je er te veel over praat, terwijl je zelf vindt dat je dat te weinig doet. Omdat het soms voelt alsof het allemaal oké is. En het is oké, mijn leven is meer dan oké. Ik ben oprecht gelukkig, zelfs op dit belachelijk vroege tijdstip met de slaap nog in mijn ogen.
Maar ik verloor mijn baby. En dat is niet oké. Dat zal het ook nooit zijn.

Morgen brand ons kaarsje weer. Omdat dat het enige is wat ik nog voor Liv kan doen. En ook al ben ik door gegaan, ik blijf soms ook even stil staan. Bij wat was, maar niet mocht zijn. Altijd een kind te kort.