Snap
  • Zwanger
  • Kinderwens
  • Co-Ouderschap
  • wensouders
  • Rozeouderschap

Contracten en Corona

De afgelopen weken lijkt het wel alsof de wereld heeft stil gestaan. Iedereen in de greep van het Corona virus. Je ontkomt er niet aan, en de gevolgen zijn voor iedereen merkbaar.

Nu ik werkzaam ben in de kinderopvang zat ik na 2 weken bij mijn nieuwe werkgever gewerkt te hebben ineens thuis. Dit gaf mij wel de kans om het 1 en ander uit te zoeken voor ons traject.

Onze wekelijkse dates stonden op een laag pitje, maar dit betekent gelukkig niet dat het hele traject ineens stil ligt.

Er moest namelijk uitgezocht worden hoe wij ons meerouderschaps contract vast konden leggen.

De eerste notaris die wij benaderde was gekoppeld aan het COC Leiden, deze notaris hadden wij gesproken tijdens een informatie avond en zij zou ons een prijsopgave sturen. Nou, die prijsopgave was wel even slikken. Het zou ons inclusief alle bijkomende kosten zo'n €1500 gaan kosten.

Ik ben toen verschillende advocaten en notarissen gaan mailen en tot mijn verbazing rekende zij allemaal een heel ander (lager) tarief. Uiteindelijk hebben wij gekozen om met een advocate in zee te gaan die gekoppeld is aan de stichting Meer dan Gewenst. Zij heeft een speciaal meerouderschapstraject opgezet die ons erg aansprak. Zij heeft veel ervaring in deze constructies dus dat stelde ons ook wel gerust.

Er werd een video/bel afspraak gemaakt voor 9 April, omdat uiteraard haar kantoor gesloten was.

Maar eerst werd ons gevraagd om een opdracht te maken voorafgaand aan deze afspraak. De opdracht luidde als volgt: "Schrijf een brief aan je toekomstige kind, met daarin wat je hem gunt, wat je de ander gunt en wat je jezelf gunt"

Een mooie maar uitdagende opdracht, vooral het puntje 'wat gun je jezelf' was een hersenkraker.

Ja, ik gun mijzelf uiteraard het winnen van de loterij, of alles kunnen eten zonder aan te komen. Maar ik denk niet dat dat de bedoeling was.

Uiteindelijk is het gelukt, en heb ik een mooi A4tje vol getypt.

Gisteren zijn de mannen nog bij mij langs geweest, uiteraard op gepaste afstand, en hebben we de pre-mediation overeenkomst getekent. Aan het einde van de week zullen we alles opsturen naar de advocate en kunnen we ons voor gaan bereiden op de video afspraak van 9 April!

Ondertussen hoop ik dat iedereen gezond blijft in deze tijd, en dat we hier met zijn alle goed doorheen komen!

Liefs,