Snap
  • Zwanger
  • complicaties
  • #zwangerschap
  • 2.0

complicaties 2.0

here we go again

Daar zitten we dan. Een week later dan de vorige controle. Mijn man vond het maar vreemd dat ik ineens elke week moest komen. Daarvoor had ik om de 3 á 4 weken de controle. Maar vanaf ongeveer 29/30 weken wilde de gynaecoloog mij elke week zien.

En dus zaten we daar met z'n 2en. Net de echo gehad en de nodige metingen. En jahoor daar waar we al die tijd al bang voor waren en waarvoor we onder strenge controle stonden werd waarheid. Er was duidelijk een afwijking in de groeicurve waargenomen en helaas wederom weerstand in de aderen van de navelstreng! 

En zo werd ik per direct opgenomen in het ziekenhuis. Ik zei nog tegen mijn man thuis, zal ik een tas meenemen. Nee zeiden we eigenlijk tegen elkaar we gaan de goden niet verzoeken. Nou dat onderbuik gevoel klopte dus wel degelijk! 

En zo begon onze rollercoaster.. ik heb een week in het ziekenhuis gelegen, elke dag aan de ctg. Een week later had ik wederom controles en deze bleken onveranderd. Gezien het stabiel was mocht ik naar huis. Heel fijn! en ook heel spannend. want wat gaat je lichaam doen?! Eenmaal thuis probeerde ik rustig aan te doen, wat moeizaam lukte als er nog een peuter rondloopt. 

Daar was de wekelijkse controle weer. Wederom was de weerstand in de navelstreng verhoogd. Ik kon kiezen, in de thuismonitoring of weer opgenomen worden. Ik koos voor thuismonitoren. Dit houdt in dat je zelf dagelijks een hartfilmpje maakt en deze opstuurt naar het ziekenhuis. Dat filmpje wordt beoordeeld en je hebt dagelijks contact met een verpleegkundige die vraagt hoe het met je gaat en of er bijzonderheden zijn. Dit was erg wennen en nu achteraf zenuwslopend! Helemaal toen ik zelf toch veranderingen zag en voelde. En dan ook nog elke week controle in het ziekenhuis.

Op een gegeven moment begon ik mijzelf ook niet zo lekker te voelen. Deze vage klachten herkende ik meteen. Gelukkig heb ik thuis een bloeddruk meter. En jahoor :( mijn bloeddruk liep op. nadat ik had overlegd met de verpleegkundige mocht ik.later die dag naar het ziekenhuis komen voor een extra ctg en andere controles. 

Dit is zo een paar weken doorgegaan dat ik mij niet zo lekker voelde en uit eindelijk aan 't ctg eindigde in het ziekenhuis. 

Mijn man en ik hebben op een gegeven moment aangegeven dat we dit zo niet meer trokken. En sneden het onderwerp "bevallen" aan...