Snap
  • Zwanger

Can i get a nurse outfit to go with this week?!

WAT-EEN-WEEK!! "Dramatisch" is een understatement! Iedereen heeft wel iets en mijn huis stinkt naar kots!!

Zieke kids.. Ieder zijn kids zijn wel is grieperig of pikken een virusje uit de lucht. Maar afgelopen week leek het wel alsof ze uit de "catalogus der ziektes" er even een paar hadden uitgekozen!

Het begon met verkoudheid en hoesten als baby zeehondjes. Mevrouw kreeg pus ogen en we wisten even niet wat we daarmee aanmoesten. Oplossen met warm water? Dokter bellen? Thuis houden van de opvang? We kozen voor optie 1.. 

Een aantal dagen later had Mevrouw, Meneer aan gestoken met haar gepus en hadden ze beide griep gekregen. Optie 2 werd daarbij toch maar ingeschakeld! Ze kregen een oogzalf en daarmee zou het moeten verdwijnen. 

Het was on-mo-ge-lijk om dat spul bij Meneer in zijn ogen te krijgen. Hij raakte er vreselijk in paniek van wanneer dat druppeltje zijn oog naderde. 

Uit eindelijk, na al dat gestres en gezien te hebben dat dat stomme spul toch niet werkte, heb ik het aan de kant geflikkerd en gewoon af gewacht tot het voorbij ging.

Uiteindelijk hadden ze alleen nog met het wakker worden dicht geplakte oogjes en was het verder voorbij. All naturale.

Happy end? Fare from!!

Mevrouw was inmiddels van al haar kwaaltjes af maar Meneer had nog steeds hoge koorts. Soort van opvlieg koorts ofzo. Ene uur in de 40' en het volgende gezakt naar 38'. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt, dat het zo snel op en neer ging. Ook hoestte hij nog heel erg.

Vriendlief besloot voor het slapen gaan "kwast" (ofzo XD) te maken voor Meneer. Dat zou goed helpen tegen hoesten en verkoudheid. Dus vriendlief stond thee te maken en in een onbewaakt ogenblik viel deze thee over Mevrouw heen!! Ik schreef hier eerder deze week een blog over, die vind je HIER terug.

Het gaat nu goed met haar. We zijn inmiddels wel gedoopt tot "De ziekenhuis familie". Ze is elke dag terug gegaan voor controle en verschonen van haar verband. Ze was (is) zo super flink! Het verband zat één van de keren vast geplakt aan haar wond en het zag er bloed rood uit. Het deed zo'n pijn aan mijn mama hart om die kleine zo gehavend te zien.. Vanochtend is ze weer terug geweest en het "harnasje" wat ze aan moest is nu lekker uit. We mogen nu zelf haar verband verschonen en ze mag weer lekker douchen!!! Zo'n grote wond is alleen niet van de één op de andere dag dicht.. Dus we moeten het wel nog goed in de gaten houden.

Na het ongeluk met Mevrouw hielden we haar natuurlijk thuis van de opvang en omdat Meneer nog steeds koorts vlagen had, bleef hij ook lekker thuis! Afgelopen vrijdag was dus lekker een extra Papa-dag! 

Vrijdagavond overleed mijn wasmachine.. 

Volgens mij ben ik vervloekt..

En zaterdagavond ging het fout met Meneertje.. Hoesten ging over in kokhalzen en uiteindelijk ik overgeven. Niet één keer, maar zo'n 15 keer die nacht.

Bedden verschoont, maar geen wasmachine.. K#t!!

Gisteren hielt Meneertje niks binnen, niet eens water! Volgens mij niet eens zijn eigen speeksel.. Omdat hij het spugen uiteindelijk zo zat was, raakte hij in paniek als hij het voelde opkomen en duwde de, tot "spuug-emmer" benoemde, emmer weg. 

Hij heeft de bank 4 keer onder gespuugd. Inclusief 3 kussens. Zijn hoofdkussen in zijn bed. Allebei zijn dekbed overtrekken. Zijn matras hoes. Zo'n 15 handdoeken, 5 hydrofile luiers en 3 theedoeken. De nood voor schone, vierkante doeken werd hoog! De deken die altijd op de bank ligt werd later ook niet gespaard. En je raad het al, dit ligt ook vandaag nog lekker allemaal te stinken in de wasmachine-loze badkamer.. 

En alsof de stank van kots nog niet erg genoeg was, kreeg de arme man vannacht ook nog is chocomel achtige diaree. In ons bed. Uitgesmeerd over zijn rug, been en mijn been. Over onze dekbedovertrek én onze laatste schone matras hoes.

Omdat Meneertje zo slapjes en witjes was geworden zijn we vanochtend naar de dokter gegaan. Na eens flink onderzoek te hebben gedaan kwam de dokter tot de conclusie dat hij een flinke oorontsteking heeft gehad. Gehad? Oke, raar. Gelukkig was die al zo ver terug getrokken dat Meneer daar niks meer voor hoefde te krijgen. Verder heeft hij buikgriep en moet we gewoon afwachten tot dat weg trekt. Het enige medicijn ertegen is veel TLC en elk kwartiertje iets héél kleins eten of drinken.

We will see how this day will go..

Ik heb ondertussen mijn zusters-badge wel verdient!! Ik zou graag weer terug switchen naar gewoon mama :).

En waar blijft mijn wasmachine?! @#!!!!@#!+&$

7 jaar geleden

Hoi, vervelend zeg, hoop dat de rust snel terug keert, een idee, niet ideaal maar ook effectief, in je bad of douche wassen, goed uitwringen en laten drogen, veel werk but it will do.... of naar een wasserette in de buurt, heb je heeeele grote trommels , kun je alles in 1 x erin gooien en in 1 x in de droger, is alles in 1 x fris, kost Dacht ik zo'n 5 euro......

7 jaar geleden

Aaaah, wat een nachtmerrie. Zo zie je maar weer dat alles altijd tegelijk komt. Hopelijk komt die nieuwe wasmachine snel... en anders ergens anders even wat lakens wassen? Voelt hij zich al wat beter vandaag? Sterkte!!!