Snap
  • Zwanger

Brutale vragen over zwangerschapskilo’s

Wij vroegen onze Mamaplaats bloggers een gedurfde vraag: ‘’Hoeveel kwam jij aan tijdens je zwangerschap en wanneer was je weer op je oude gewicht?’’ Hier gaven maar liefst 300 moeders een eerlijk antwoord op. Graag delen we de resultaten zodat je zelf kunt spieken in binnen welke categorie jij valt ;) Ennn… natuurlijk geven wij je de beste locatie door voor je healthy snacks!

10 tot 20 kilo aankomen is gemiddeld

Het overgrote deel van de ondervraagden kwam tussen de 10- en 20 kilo aan tijdens haar zwangerschap. Dat is een prima cijfer! Dat betekent namelijk dat het ook heel haalbaar is om binnen een half jaar weer terug op je oude gewicht te komen, en dat blijkt voor veel ‘verse’ mama’s een streefdoel.

21% van de moeders (nog) niet terug op haar oude gewicht

Wat bleek echter? Dat 21% van onze ondervraagden (ruim 63 moeders), niet terug gekomen zijn op hun oude gewicht. Waarvan meer dan de helft ook geen vertrouwen meer heeft dat dit ooit gaat gebeuren… Wow, dat is best een hoog aantal voor een relatief jonge groep vrouwen (gemiddelde leeftijd ondervraagden is 28 jaar oud).

Hoe raak je die kilo’s kwijt?

Hier zijn natuurlijk talloze schema’s en plannen voor en er zijn zelfs hele boeken over geschreven. Tijdens onze zoektocht naar een oplossing stuitte wij op Body & Fit. De redactie van Mamaplaats heeft zich voor jullie verdiept in hun producten (en deze hebben we uiteraard ook zelf uitgetest). Later delen wij met jullie onze bevindingen en wie weet is dit voor jou wel dé oplossing om die laatste paar kilo gedag te zeggen.

Belangrijk: verantwoorde levensstijl

Wij vinden dat de basis om af te vallen een juiste levensstijl is, waarin bewuste keuzes gemaakt worden op het gebied van beweging en de voeding die je binnenkrijgt. Nu is het zo dat wij (de dames van de redactie) allemaal een (redelijk) verantwoorde levensstijl hebben. Daarom zijn we op zoek naar producten die dit ondersteunen en helpen wat kilo’s kwijt te raken.

We gingen even los op de website van www.bodyenfitshop.nl en waren blij verrast: Pannenkoeken, steaks, chips en chocolade… Allemaal in verantwoorde versies. Top! Zo kunnen we toch ons vrijdagmiddag bakje chips eten zonder schuldgevoel...

Multivitaminen

Wil je niet afvallen maar gewoon lekker gezond zijn en blijven, dan is het verstandig om regelmatig vitaminepillen te nemen als aanvulling op je voeding (die kun je ook kopen bij Body & Fit). Binnenkort geven we een update hoe het verantwoord leven bevalt!

Ben jij veel met je voeding en gewicht bezig?

7 jaar geleden

Kindje 1.. -15kg Kindje 2.. -10kg Aankomen tijdens de zwangerschap wat ik dat

7 jaar geleden

Bij beide zwangerschappen kwam ik ongeveer 10 tot 12 kilo aan. Bij beide ben ik met een lager gewicht geëindigd na mijn bevalling dan voor mijn bevalling. Gewicht voor de eerste 55 kilo, daarna binnen 6 mnd 52 kilo. 2e gestart met 52 kilo en nu 9 maanden later 49 kilo. Ik verwacht geen verdere daling meer. Borstvoeding is afbouwende, ik hoop weer op 52 uit te komen ????

7 jaar geleden

Hi Serena, Bij mij hetzelfde. Ik ben 12 kilo aangekomen maar ik ook kreeg een burn out. Die 12 zitten er nu weer aan. Probeer ze er nu weer af te krijgen pff.

7 jaar geleden

Ik kwam 8 kilo aan van mijn tweeling en binnen twee dagen was ik een kilo onder mijn oude gewicht en na 4 maanden ben ik nog steeds zo, ik ben dus erg blij :)