Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • zwangerschapswens
  • mamaplaatscollab
  • informatie
  • Nutriciavoorjou

Broodje aap verhalen, onvolledige informatie, verdraaide feiten en nog veel meer rotzooi die je op het internet kunt vinden

Laatst postte ik al een blog over onze wens voor een derde kindje en alle onzekerheden en gevoelens die het met zich meebrengt. Het is een onderwerp wat niet veel besproken wordt onderling, waardoor je al gauw bent aangewezen op het internet om je informatie en herkenning te vinden. En hoewel het internet vol staat met een heleboel informatie over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en alles daarna, staat het ook vol met onvolledige of niet kloppende informatie...

Als verloskundige was dit al een ding waar ik steeds weer tegenaan liep. Als onderwerpen onderling, met mensen dichtbij je, niet besproken kunnen worden omdat je je schaamt, niet weet of het normaal is etc.; wordt het soms ook lastiger om het met de verloskundige te bespreken. Veelal prik je er als verloskundige wel doorheen en hoop je een band op te bouwen met de cliënt waarin alles besproken mag worden en de omgeving veilig voelt om alles te kunnen bespreken. Maar toch, veel vrouwen (en mannen overigens ook 😉) halen hun informatie van het internet. En op het internet staat ontzettend veel rotzooi, onvolledige informatie, broodje aap verhalen, verdraaide feiten en ga zo maar door. Ook hier had ik als verloskundige veel mee te maken. Vrouwen die ’s avonds laat belden omdat ze hadden geGoogled, vrouwen in tranen op het spreekuur omdat ze iets hadden gelezen op het internet, maar ons niet lastig wilden vallen en dus al dagen ongerust waren… En ga zo maar door.

Laten we het voor eens en altijd nog eens duidelijk maken: de verloskundige is ervoor om al je vragen te beantwoorden. Als je klachten hebt, twijfelt of ongerust bent, google niet, maar bel je verloskundige! Daarnaast: Kijk alsjeblieft alleen nog maar op betrouwbare internetsites.

Heel leuk dat iedereen zijn verhaal kwijt kan op een forum, lekker keuvelen met andere lotgenoten. Ontzettend leuk en fijn, maar jemig hoeveel onzin wordt daar verkocht! En ik weet hoe lastig het is om de juiste websites te vinden, maar vaak geeft je verloskundige folders mee en via linkjes op hun website kom je bij betrouwbare informatie uit.

Zo werk ik al jaren samen met Nutricia voor jou. De vertegenwoordiger van Nutricia leverde de nieuwste informatie op het gebied van flesvoeding. Daarnaast gaven ze ook voorlichting en bijscholingen over de ontwikkeling van een kind in de eerste 1000 dagen aan ons. Nutricia doet namelijk al 120 jaar onderzoek naar voeding in deze belangrijke periode. Zo leerden we tijdens zo’n bijscholing dat baby’s dan zelfs harder groeien dan in de pubertijd!!

Ik ben dus ook al langer bekend met de website www.nutriciavoorjou.nl . Nutricia heeft diverse tools voor zwangere en moeders (en alles daaromheen) die ontzettend handig en nuttig zijn. En dus ook betrouwbare informatie verschaft.

Snap

Nu ik weer zwanger probeer te worden, probeer ik een setting te creëren om zo gezond en makkelijk zwanger te worden. De juiste voeding en leefstijl, vitamines slikken en weten wat een goed moment is om gemeenschap te hebben. Wel zo handig als je weet wanneer je vruchtbaar bent. Wist je dat je je ovulatie kunt herkennen? En met de handige ovulatie calculator krijg je meer inzicht in je cyclus en je vruchtbare dagen. In de artikelen onder het kopje ‘zwanger worden’, kun je ontzettend veel lezen hierover. Zelfs ik als verloskundige, die toch heel wat informatie weet, vond het interessant om de artikelen te lezen. En daarnaast wilde ik natuurlijk ook even checken welke informatie ze verschaffen voordat ik jullie verwijs. Maar echt, deze site heeft veel nuttige informatie over zwanger worden, zwanger zijn, en ook nog van baby tot peuter. En heb je daarna alsnog vragen? Bel ze gerust of stuur ze een appje. In het Nutricia Kindervoeding Service-team werken enkel gediplomeerde voedingskundigen. Dus je kan vertrouwen op hun advies, én ze staan dag en nacht voor je klaar.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nutricia voor jou. 

3 jaar geleden

Jammer dat je het zo ziet Lieke, want deze site is helemaal niet opgezet om flesvoeding te verkopen. Nutricia kan het niet verkopen verkeerde informatie de wereld in te helpen. Dat zou hun eigen merk en onderzoeken onbetrouwbaar maken. Daarnaast is Nutricia een merk wat veel onderzoek verricht naar gezonde voeding voor zwanfere, baby en peuter. Daarnaast is deze samenwerking ontstaan om onwetende te informeren over gezonde voeding. Te helpen met juiste informatie te vinden. Als ik reclame zou willen maken voor flesvoeding had ik dit wel gedaan. Daarnaast uiteraard research gedaan voordat deze samenwerking tot stand kwam. Dus nee dit is geen verkapte reclame voor een flesvoedingsmerk, Nutricia is zoveel meer. En ja dat weet ik omdat ik ook als verloskundige samen werkte met Nutricia om de juiste informatie aan onze clienten te verschaffen.

3 jaar geleden

Wat jammer dat dit gewoon een verkapte reclame is voor een flesvoedingsmerk. Goede informatie is idd belangrijk maar is een site die ontworpen is om flesvoeding te verkopen dan wel objectief genoeg?