Snap

#BLOG1 Jij gaat de deur uit!

We beginnen bij het begin, en dat is het moment dat er naar onze kinderwens werd gevraagt bij de gynaecoloog.

Een heftige titel vind je niet?


Het valt mee hoor als je weet dat het om DE pil gaat.

Na maanden buikpijn te hebben en de deur plat te lopen bij de huisarts, kreeg ik eindelijk een afspraak bij de gynaecoloog. Eind april 2011 reden mijn man en ik samen naar het ziekenhuis. Daar luisterde de gynaecoloog naar mijn verhaal en klachten.

Al ja knikkend en uhh-end tikte hij driftig de toetsen van het toetsenbord in. Nadat hij klaar was met tikken stelde hij ons de vraag hoe het zat met “onze” kinderwens. Kinderwens? Ja die hebben wij wel, maar nu nog niet. We hebben net een huis gekocht waarin flink verbouwd moest worden en in oktober gaan we trouwen. Hij legde ons waar hij aandacht na het horen van mijn verhaal en klachtenlijst. Hij dacht dat ik leed aan endometriose, om hier van zeker te zijn moest er een kijkoperatie gepland worden.

Ik denk dat hij aan mijn man en mijn gezicht wel kon af lezen, dat hij voor ons even geen bekende taal sprak. De gynaecoloog pakten er daarom wat folders bij, en begon met uitleggen wat endometriose nou precies is.

Endometriose is een chronische ziekte waarbij het baarmoederslijmvlies zich ook buiten de baarmoeder bevindt. Endometriose komt voornamelijk voor op de eierstokken en op het buikvlies van de kleine bekken. Toch kan endometriose verder treden dan dat, het komt wel eens voor dat het op je organen gaat zitten. Endometriose veroorzaakt verkleving in je buikholte of daarbuiten. Endometriose kan daarom ook een rol spelen bij verminderde vruchtbaarheid. Vandaar de gynaecoloog zijn vraag naar onze kinderwens.

Met het advies om na te denken over onze kinderwens en een afspraak voor een kijkoperatie in december gingen Mitchell en ik weer naar huis.

Mei 2011 kregen wij de sleutel van ons (droom)huis, maar ons (droom)huis bleek een waar horrorhuis met vele verborgen gebreken. Twee weken klussen werden zes maanden! Maar tijdens het verbouwen en het plannen van een bruiloft, want ja die stond immers ook op de planning dachten wij ook nog na over “onze”kinderwens. Met alle tegenslagen in het huis en de drukke planning rond om de bruiloft besloten wij toch DE pil de deur uit te doen.

We zouden dan wel zien waar het schip zou stranden, als het zo mocht zijn dan was het van harte welkom. Maar “iets” later was ook niet erg. We waren nu toch nog druk met andere dingen. Vanaf 1 juni 2011 werd de pil niet meer geslikt, deze werd vervangen door foliumzuur, want ja je weet maar nooit.

Halverwege de maand augustus kwam mijn eerste menstruatie, dit was twee en een halve maand na het stoppen met de pil. Ik had me er niet druk over gemaakt omdat ik dacht dat het bij het ‘ont-pillen’ hoorden. Tijdens en na deze menstruatie waren wij nog vol op aan het plannen en verbouwen. Bijj beide projecten moesten de laatste puntjes op de i gezet worden.

Hoe dichter we bij de trouwdatum kwamen, en hoe meer het huis af leek. Begon er steeds meer iets aan mij knagen. Mijn kinderwens, de knop was omgezet. Het huis was bijna af, 29 oktober zouden wij elkaar het ‘JA’ woord geven, wat hield ons tegen!

September bleef mijn menstruatie uit en ook oktober leek er niet echt iets te komen. Totdat………………………………………………………………………………………………………………………………….