Snap
  • Zwanger

Blog 97: surprise babyshower!

Bijna 37 weken zwanger. Gisteren werd ik verrast door mijn lieve vriendinnen & familie met een geweldige surprise babyshower!

Al zo'n 10 weken lang waren ze dit voor mij aan het plannen. Mijn man zat in het complot. En ik? Ik wist van niks!

Gisteren was het dan zover. Rond 17.00 uur stonden er ineens 8 dames bij ons voor de deur. Onze peuter (van bijna 31 maanden) was net met zijn eten bezig, maar daar moest hij natuurlijk niets meer van weten toen ineens zijn beide oma's, beide tantes en allemaal vriendinnen van Mama voor de deur stonden.. ;)

Het was ineens een drukte van jewelste in huis en ons hele huis werd ineens ingenomen door allemaal dames.. 
Er werden slingers opgehangen, ballonnen opgeblazen en ook ik werd versierd met een kaartje aan een lint. Deze werd om mijn dikke babybuik geknoopt en daarop stond geschreven: nog niet openen (ivm mijn geplande keizersnede) .
Verder kwamen er allemaal mooie cadeaus en heerlijke gerechten op tafel (stokbroodjes, hartige taart, een visschotel, gehaktballen, couscous-salade, enz). Ze hadden allemaal enorm hun best gedaan! Op zo'n moment voel je je wel even heel bijzonder en nederig..

Voor onze zoon was het allemaal even net te druk. Daarom ging mijn man met hem naar mijn zwager. Dan kon hij daar even met zijn nichtje en neefje spelen. Dat vond onze zoon ook prachtig! Ook hij had een gezellige avond! ;)

Toen ging de babyshower pas echt van start! 
Eerst werd er gegeten. Ik mocht als mom-to-be het buffet openen. Na het eten volgde er een quiz met allemaal zwangerschaps- en babyweetjes. Bij ieder goed antwoord mocht ik een cadeau openen. Gelukkig wist ik het antwoord op veel vragen.. ;)
Onder de cadeaus bevonden zich een grote luiertaart, een voorleesboek ('Ik ben je grote broer!'), een hydrofielluier XXL, een groot washandje om je baby vast te kunnen houden onder de douche, een romper waar je de geboortegegevens van je kindje op kan invullen met stift, een slabbetje, een dierentreintje, een newbornspeen en nog veel meer.. Wat een verwennerij!
Na de quiz was het tijd voor een toetje: appeltaart en chocoladezoenen met blauwe muisjes. Heerlijk en feestelijk!

Daarna was het tijd voor mij om geblinddoekt te worden. Ik moest op geur raden welke boterhamproducten de dames in een luier hadden gesmeerd (denk aan: pesto, pindakaas, appelstroop, mosterd en bastognekoeken). Dit was soms nog best lastig, omdat je de geur vaak wel herkent maar soms niet helemaal kan plaatsen. Je weet immers helemaal niet wat de dames erin gesmeerd hebben. En als je na afloop je blinddoek mag afdoen en die luiers ziet, dan ben je blij dat je het geblinddoekt mocht raden! Wat kan dat er smerig uitzien zeg.. ;)

Na het luier-raadspel, volgde er nog een spel. De niet-zwangere dames moesten een opgeblazen ballon onder hun shirt doen als een soort van 'zwangere buik'. Daarna moesten we met een muntje tussen onze knieën naar een emmertje lopen en proberen het muntje daarin te laten vallen. Dit was erg lastig, omdat je je tenen niet kon zien (net als tijdens een echte zwangerschap, hihihi). Dit was een soort race, een tegen een. Wat hebben we gelachen!

Vervolgens was het speen-prikspel aan de beurt. Met een lange cocktailprikker in je mond moest je proberen een speen op te tillen van tafel. Hierbij mocht je je handen niet gebruiken en ook dit was een race (een tegen een). Je snapt dat dit er ook hilarisch uitzag en veel gelach opleverde.. 

Daarna werden we even heel creatief. We mochten met textielstiften rompertjes versieren. Zie de foto hierboven voor het resultaat. Erg schattig! Er was nog 1 rompertje over en ik heb zelf ook textielstiften in huis, dus onze peuter mag vandaag nog een rompertje versieren voor zijn baby-broer. 

Tot slot was het tijd voor de gasten om een lieve wens te schrijven voor ons gezinnetje. Dit deden ze aan de hand van een aantal vragen:
1) Ik hoop dat je het volgende gen van je moeder meekrijgt:
2) En dit stukje DNA van je vader:
3) Later zal ik degene zijn die:
4) Ik kan je nu al vertellen dat jouw leven:
5) Nog een paar wijze woorden:
Heel grappig en vertederend wat je liefste vriendinnen & familie jou en je gezin dan allemaal voor moois toewensen.. :)

Nog even met onze kunstwerken (lees: versierde rompers) op de groepsfoto. Dit was ook wel even hilarisch, omdat we in eerste instantie niet wisten hoe de zelfontspanner op de fotocamera werkte. Gelukkig kwam dit uiteindelijk helemaal goed en is er een prachtige foto uit gekomen.. 

Rond 20.30 uur vertrok alle visite weer. Toen kwamen ook mijn man en zoon weer thuis. Gelukkig pakte mijn man meteen de stofzuiger en had ik samen met een vriendin de vaatwasser al ingeruimd dus was ons huis in een mum van tijd weer schoon. 
Ik moest er niet aan denken om dat vanmorgen nog te moeten doen, wanneer mijn man naar zijn werk gaat en onze peuter thuis is. ;)

De slingers en ballonnen hebben we nog even laten hangen. Nog zo'n 2,5 week tot onze geplande keizersnede. Ik vind het wel gezellig staan. En onze peuter is het grondig met me eens! 
Vanmorgen kwam hij beneden en het eerste wat hij (hard en enthousiast) riep toen hij beneden kwam, was: 'Hieperdepiep hoera!' Helaas moet hij voor het echte feest nog even een paar weken wachten, want dan is zijn baby-broer écht gearriveerd.. 

Ik kan niet wachten..