Snap
  • Zwanger

Blog #8, daar is het plan, IUI it is!

Gelukkig, het plan is daar! Een gevoel van 'eindelijk actie' overheerst...

December 2015 – in dit bericht vertel ik jullie over ons IUI schema.

Oké, onbegrepen infertiliteit, oké, IUI, oké, maar wat nu? Ik verlangde naar een concreet plan. Al dat wachten en afwachten had nu wel lang genoeg geduurd. Tijd voor actie! Dus het gesprek met de gynaecoloog ging gelukkig verder over hoe het dan allemaal in zijn werk zou gaan. Omdat er geen problemen zijn gediagnosticeerd was het niet de bedoeling dat ik nu opeens zwaar aan de hormonen zou gaan, maar alleen een beperkte dosis Clomidmoet gaan slikken. Om alles zo veel mogelijk te optimaliseren. Clomid zorgt er voor dat er eventueel meer dan één eitje rijp wordt en dat deze zich dan optimaal ontwikkelt. De eitjes worden vanaf dag 10 van mijn cyclus door middel van echo gevolgd en aan de hand daarvan wordt alles bepaald. Omdat dit proces super-gecontroleerd moet gaan verlopen, wordt er niet gewacht op mijn natuurlijke eisprong. Als er één of meerdere eitjes rijp genoeg zijn, moet ik Ovitrelle spuiten om mijn eisprong op te wekken. Dan wordt van daaruit de inseminatie gepland. En Felix, die moet op tijd een potje inleveren voor de inseminatie.

Wauw, heel veel informatie! En dat in een gesprek dat maximaal 10 minuten heeft geduurd. Onze gynaecoloog is een heel aardige vrouw, maar een ware spraakwaterval. De informatie was dus zo gegeven, nu moesten wij het alleen nog verwerken. Bij de fertiliteitsverpleegkundige gingen we alle formulieren invullen en kregen we ons schema mee. Hierop staat wanneer ik wat moet slikken, wanneer ik moet bellen en wanneer de eerste echo gepland moet worden. Een mooi geheugensteuntje! En toen was het wachten op mijn volgende ongesteldheid. Dat zou het startsein zijn.

Liefs,

Maaike

8 jaar geleden

Herken heel veel dingen. Alleen kregen wij Menopur als hormoonbehandeling en pregnyl voor de rijping. Ben benieuwd hoe jou eerste poging gegaan is.

8 jaar geleden

Mooi hoe je alles verwoord, ik herken er veel in , vooral hoe de behandeling in 10 minuten even uitgelegd wordt. Toen ik na dat gesprek naar buiten liep heb ik tegen mijn vriend gezegd dat ik het idee had dat ze een boodschappenlijstje voorlas en het niet als mens met gevoel vertelde. Gelukkig hierna alleen maar lieve mensen tegen gekomen in het behandeltraject dus daar was ik heel blij mee!

8 jaar geleden

Als ik het goed begrepen is is dit een traject met 6 pogingen. Dus al met al zou je dan in ongeveer een half jaar tijd 6 pogingen gehad hebben toch? Of kan er juist weer langee tijd tussen zitten als een poging mislukt is? Ik vind het zeer interessant om dit allmeaal te lezen en vind het heel spannend voor jullie! Ik hoop dat jullie dit jaar gezegend worden met een gezonde zwangerschap!