Snap
  • Zwanger

Blog #52, mijn nek, darmen en werk...

Februari 2017 – Deze weken stonden in het teken van verder herstel en werk. De lucht is weer een beetje blauwer…

Vorige week ben ik ‘ontslagen’ bij de fysiotherapeut. Mijn nek houdt zich nu zo goed dat verdere behandeling niet nodig is. Volgens de fysio neemt mijn algehele belastbaarheid toe, waardoor mijn nek ook beter de spanning kan verwerken. Mijn yoga-oefeningen ‘s morgens helpen daar ook bij. Dat maakt dat de spanning in mijn nek niet meer toeneemt dan strikt noodzakelijk. Ook het werken aan mijn bureau doorstaat mijn nek goed. Dat was de afgelopen weken op mijn werk mijn hoofdactiviteit ;). Door een beetje te stapelen met printpapier kan ik mijn laptop op een goede hoogte zetten, zodat mijn nek niet in een gekke kromming komt te staan.

Sinds deze week werk ik 2x 4 uur in de week (in plaats van 2x 2 uur). Weer een stapje erbij. Dat betekent dat ik ook weer dyslexieonderzoeken bij kinderen kan afnemen. Jeej! Eindelijk weer werk waarvan je weet dat je het goed kan en daar ook vertrouwen in hebt. Dus nu twee leerlingen onder mijn hoede om het onderzoek bij af te nemen. Tijdens het afnemen van een standaarddictee viel het mij op hoe goed ik dat nog uit mijn hoofd weet :). Dat had ik niet verwacht, maar zo snel zit je er dan toch weer in. Ik kijk uit naar de volgende onderzoeken!

Verder heb ik de afgelopen weken weer last van mijn darmen. Zo vermoeiend! Mijn ontlasting is niet ‘goed’ en ik heb er veel buikpijn van. Waarschijnlijk zijn er toch producten in mijn eetpatroon geslopen die mijn buik niet zo leuk vindt (maar ik wel lekker denk ik). Dus de afgelopen dagen heb ik een eetdagboek bijgehouden en dit doorgestuurd naar de mesoloog. Hopelijk heeft zij nog wat tips, want tijdens de laatste meting (eind januari) kwamen mijn darmen er prima uit. Tot die tijd, strikt gluten-, lactose- en suikervrij, op een puntje appeltaart vanmiddag na ;).

Volgende week schrijf ik een artikel over de nieuwe producten die ik van lavera heb geprobeerd. Over twee weken weer een dagboek met een update over acupunctuur. Daar mag ik maandag weer heen en gaan we starten met de vruchtbaarheidmeridianen…

Liefs,

Maaike

7 jaar geleden

Goed om te lezen dat je ontslagen bent bij de fysiotherapie! Weer een stapje verder. O jee, zal de appeltaart het "probleem" zijn? Mijn moeder heeft ook haar levenswijze op voeding aangepast en daardoor ook afgevallen. Wanneer ze nu te vet eet voelt ze ook ineens haar buik. Dus zal niet gek zijn dat je buik reageert omdat je al zo lang het niet hebt gegeten. Heel veel succes op je werk, fijn dat je weer dingen kan doen op je werk die je leuk vind. Ben benieuwd naar je volgende blogs!