Snap
  • Zwanger

Blog #51, re-integreren en acupunctuur...

Februari 2017 – Ik dacht ik doe weer eens een update over mijn avonturen ????

Inmiddels ben ik al 5 maanden thuis met een burn out en ben ik met van alles bezig om mijn lijf en hoofd weer oke te krijgen. Elke dag start ik met meditatie, ademhalingsoefeningen en yoga. In de afgelopen maanden heb ik maar 2 dagen gespijbeld en toen waren we een weekend weg ;). Dit helpt mij om de dag rustig te beginnen en te zorgen dat het geen tornado van gedachten wordt in mijn hoofd. Mijn hoofd is nooit leeg tijdens mijn meditatie, maar ik kan op dat moment wel mijn gedachten van een afstandje bekijken en er niet door opgeslokt worden. Dat geeft rust. Door dit vaak te doen, word je hier beter in. Ik kan dit gevoel nu tijdens de dag behoorlijk goed vasthouden en vreet mijn hoofd niet meer mijn energie op. De paden die ik heb ingeslagen met de psycholoog, mesoloog en fysiotherapeut lijken nu samen te komen. Ik ben uit de gevarenzone en bouwende in mijn energie, om het maar zo te zeggen :). Dus ik ben ook weer begonnen op met opbouwen op mijn werk. Deze week ben ik voor het eerst geweest, 2 uur op 2 dagen. Na deze momentjes was ik echt moe. Het helpt dan ook niet dat je voor de tweede keer in een maand tijd verkouden/grieperig/algehele malaise hebt. Maar het was een fijn gevoel om mijn collega’s weer te zien en dat was volgens mij wederzijds. Veel veranderingen op het werk, dus deze tijd staat vooral in het teken van inlezen en mail bijwerken. Het voelt allemaal goed om te doen en ik kijk er ook naar uit om volgende week weer te gaan. Mijn wereld wordt weer groter en dat is fijn.

Ook ben ik een nieuw pad ingeslagen. Op aanraden van de mesoloog ben ik gestart met acupunctuur. De mesoloog kon mijn energie onvoldoende opkrikken met homeopathische kruiden. Daar reageerde mijn lijf niet meer genoeg op. Dus hoppa, daad bij het woord en ik ben inmiddels als twee keer geweest :). De mesologie intrigeert mij al enorm, maar ook de acupunctuur is een intrigerend vakgebied. Aan de hand van het uitlezen van mijn pols kon ze mij eigenlijk zo neerzetten, in karakter en lichamelijke malaise. Heel bijzonder! Belangrijke bevindingen zijn mijn energie, blaasontsteking en vruchtbaarheidmeridianen. Mijn energie is er zo ongeveer niet, alle accu’s en reserves zijn leeg. Mijn lijf tapt nu uit energie die je mee krijgt bij jouw geboorte en dat zorgt niet voor een beste kwaliteit van leven. Ook had ik een blaasontsteking waar ik zelf niets van wist. Omdat mijn lijf geen energie heeft, heeft het de blaasontsteking niet gedetecteerd als levensbedreigend en heeft er niets mee gedaan. Hierdoor had ik er en geen last. De acupuncturist heeft hem ‘opgeruimd’ en ik slik nu tijdelijk D-Mannose om mijn lijf te ondersteunen tijdens het herstel. Dan die vruchtbaarheidmeridianen. Die zijn qua energie leeg, maar ook zit er nog een laagje ‘pil’ omheen. Dit was voor haar ook een verklaring waarom zwanger worden niet lukt. Mijn lijf denkt dat ik nog aan de pil ben. Dit ziet zij vaker bij stellen die zonder verklaring niet zwanger worden en langdurig pilgebruik. Gelukkig kan zij dit ook aanpakken en samen met mijn energie staat dat op het programma voor de volgende behandelingen. Ik kijk al uit naar de volgende keer :).

Liefs,

Maaike

Ik duim voor je! Wat fijn dat je al zo'n verschil merkt!

7 jaar geleden

Ik zou Accupentuur ook aan iedereen aanbevelen. Ik heb inmiddels 4 behandelingen gehad en merk nu al verschil. Mijn cyclus is 35 dagen, met clomid zit ik op 32 dagen. Nu voor het eerst in de 2 jaar dat we proberen had ik gewoon een cyclus van 28 dagen. Volgens haar was mijn lever en nier energie ook laag. Hopelijk resulteert het uiteindelijk in het ultime resultaat.

7 jaar geleden

Is het ook xxx

Dat moet moeilijk zijn. Liefs