Snap
  • Zwanger

Blog #50, Maaike schrijft... 1 jaar! - een terugblik...

30 januari 2017 – Vandaag, een jaar geleden, kwam mijn eerste bericht online op Maaike schrijft…

Vanaf het begin ben ik erg overtuigd geweest van het schrijven over ons avontuur voor onze kinderwens en dit te delen ‘met de rest van de wereld’. Ik wilde graag helpen het taboe te doorbreken omtrent kinderwens en alle moeilijkheden die daar voor een groot aantal stellen toch bij komen kijken. Alle lieve reacties hebben mij gesteund om door een moeilijk en waardevol jaar heen te komen. Alle lieve reacties en vragen hebben mij ook gesterkt in het idee dat het belangrijk is om mijn verhaal te delen.

Even een kort overzicht van ons jaar 2016, wat een enorme rollercoaster is geweest

  • 6x IUI met Clomid en Ovitrelle
  • Bijna 50 ziekenhuisafspraken van januari tot en met juni
  • Een emotie-cocktail waarvan ik het bestaan niet wist
  • Genoten van onze vakantie op La Palma
  • Enorm toe aan een ziekenhuispauze en nog steeds in ziekenhuispauze
  • Lifestylechange: Paleo
  • Een weekend saampjes naar Venlo
  • Burn-out thuis sinds september 2016
  • Waardevolle inzichten gekregen toen ik in retraite was op de Veluwe en bij de psycholoog
  • Meer inzicht in de werking van mijn lijf gekregen door de mesoloog, orthomoleculair diëtist, fysiotherapeut en Be Mama
  • Felix heeft eindelijk weer een baan na 16 maanden werkloos thuis
  • Voor het eerst bewust stress ervaren

Een jaar om nooit te vergeten of om juist te vergeten? Het was een jaar vol stress, verdriet, onmacht, onzekerheid en boosheid. Maar ook vol liefde, steun en inzichten. Daarom denk ik dat ik dit jaar toch niet wil vergeten, maar dat alles wat er in 2016 is gebeurd ergens voor nodig is geweest. Voor wat precies, zal de toekomst ons uitwijzen. Als we dit jaar niet hadden meegemaakt, had ik niet de inzichten gekregen die ik nu wel heb gehad. Deze inzichten voelen als levenslessen over hoe ik mijn leven wil leven, mijn grenzen wil bewaken en rust en ruimte in mijn hoofd kan ervaren. Levenslessen die verder strekken dan alleen het jaar 2016. Ik ga ze meenemen in 2017 en dan zullen we zien waar dat ons brengt.

Gaan jullie ook dit jaar weer mee op ons avontuur?!

Liefs,

Maaike

Dank je wel! En ik weet precies wat je voelt...

7 jaar geleden

Ik lees ook elke keer je blog. Bij ons lukt het zwanger worden maar ook niet. En ik vindt het dan fijn om jou blogs te lezen. Om te weten dat ik echt niet de enige ben. Voor mijn gevoel wordt iedereen om me heen maar zwanger, maar bij ons wil het (ondanks dat er niks mis is met ons) maar niet lukken. Maar als ik lees dat jij vorig jaar 50 ziekenhuis bezoeken heb gehad. Jees meis wat pittig. Hopelijk wordt 2017 een beter jaar voor jullie. Fijn voor Felix dat hij weer een baan heeft. Dat doet jullie gemoeds- toestand en waarschijnlijk ook jullie relatie een hoop goed

Dank je wel!

7 jaar geleden

Tuurlijk blijf ik meelezen! Neem je inzichten en ervaringen mee naar 2017 en verder, hoe meer inzichten hoe mooier het leven gaat lopen.