Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Blog #4, Eerste afspraak bij de gynaecoloog...

Op naar de gynaecoloog. Hopelijk kan zij haar licht op de zaak laten schijnen (letterlijk en figuurlijk)...

Juni 2015 – Tijd om een afspraak te maken bij de gynaecoloog. En wat blijkt?

We konden binnen twee weken al terecht bij de gynaecoloog, veel sneller dan we vooraf gedacht hadden. Dus voordat we een jaar aan het proberen waren, zaten we al bij de gynaecoloog. We kregen een vragenlijst per post die we moesten invullen en meenemen naar het ziekenhuis. Daar stonden vragen op van: zijn er in de familie fertiliteitsproblemen? tot: hoeveel glazen alcohol drink je per week? en voor mij: beschrijf de afgelopen 6 cycli. Gelukkig was mijn cyclus in de afgelopen maanden redelijk stabiel geworden, gemiddeld werd ik elke 30-33 dagen ongesteld.

Uiteindelijk in het ziekenhuis. Super-zenuwachtig van te voren: wat zal er allemaal mis zijn met ons dat het niet lukt? En wat gaan we dan nu doen? In de wachtkamer kwam ik er achter dat er bij de gynaecoloog niet alleen mensen komen die niet zwanger kunnen worden, maar dat alle leeftijden variërend van 15 tot 85 jaar aanwezig waren. Er zijn natuurlijk veel meer gynaecologische problemen dan dat van ons! Maar daar denk je niet aan als je lekker in je eigen bel zit.

Bij de gynaecoloog aan tafel. Ze zegt dat er geen bijzonderheden uit de vragenlijsten zijn gekomen. Geen fertiliteitsproblemen in de familie, we roken niet, zitten ook niet overmatig aan de alcohol en zelfs mijn cyclus valt binnen alle marges. Met andere woorden: we zouden het eigenlijk gewoon zelf moeten kunnen redden. Om mij gerust te stellen dat er echt niets aan de hand is, wilde ze bij mij wel een echo van binnen maken en bloedonderzoek naar de hormoonspiegel doen en bij Felix een zaadanalyse. Maar van de resultaten moesten we niet te veel verwachten. En zo kordaat als ze was, lag ik binnen een halve seconde met bloot onderlijf op de echostoel en was zij van binnen aan het kijken hoe het er uit zag. Tsja, daar lig je dan! Ze kwam er al snel achter dat er meer dan genoeg eitjes bij mij zijn. Ik kon meteen door naar het lab om bloed te prikken en voor de zaadanalyse moesten we een afspraak maken.

Wordt vervolgd!

Liefs,

Maaike

7 jaar geleden

Ik heb al jou blogs gelezen en ben heel erg benieuwd naar jou volgende blogs!

7 jaar geleden

Toch fijn dat ze ondanks die conclussie er wel verder naarr wilde kijken! Ik ben benieuwd naar je vervolg!